Infraestructures i serveis

infraestructures

El corredor d’hidrogen de Barcelona a Marsella pot rebre fons europeus

La CE l’ha inclòs en la llista de 166 projectes estratègics de la unió en energia que podran rebre finançament comunitari

La Comissió Europea (CE) ha inclòs la futura conducció d’hidrogen entre Barcelona i Marsella, l’H2Med, en el llistat de 166 projectes energètics estratègics del continent de manera que podrà rebre en el futur finançament europeu per a la seva construcció. De fet inclou el tram de Barcelona a Marsella però també el tram portugués, la connexió luso-espanyola, el tram espanyol, la connexió entre França i Alemanya (HyFen) i la infraestructura alemanya que connecta amb França (H2 Hercules).

Segons EFE, la sisena llista de Projectes d’Interès Comú (PIC) que publica avui el departament d’Energia dirigit per la comissària Kadri Simson inclou per primer cop projectes amb l’hidrogen com a font d’energia mentre exclou els nous projectes gasistes excepte a les illes de Malta i Xipre. La llista, però, sí que inclou l’adaptació de la infraestructura gasista al transport de l’hidrogen, una possibilitat que els ecologistes veuen com l’oportunitat de finançar veladament la indústria de combustibles fòssils. “És legítim però tenim una opinió diferent. Utilitzar la infraestructura gasista existent és la manera més barata de crear una infraestructura de l’hidrogen” apunten fonts europees. Els 166 projectes, 85 estan relacionats amb l’electricitat des de la producció marina fins a les xarxes intel·ligents; 65 estan dedicats a l’hidrogen i els electrolitzadors; i 14 més se centren en la captura i magatzematge de CO2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona