Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES I SERVEIS

Les obres de la ‘carretera de la vergonya’ al Montsià no començaran fins al 2025

Les obres de la carretera que connecta Poblenou de Delta amb la Ràpita, la T-2021 i coneguda com la carretera de la Vergonya, no s’iniciaran, com a mínim, fins a mitjan 2025, segons recull l’ACN. Així, ho ha confirmat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemi Llauradó, aquest dijous a Tortosa. La responsable de l’ens ha defensat que s’han fet amb celeritat tots els tràmits necessaris per millorar aquesta via. Llauradó ha assegurat que l’actuació s’inclourà en el pla quadriennal i que es pressupostarà una partida en els comptes de 2025. “Som sensibles a aquesta necessitat i conscients de l’accidentalitat, tothom està remant en aquest sentit”, ha expressat.

La presidenta de la Diputació ha remarcat l’actitud proactiva de la institució d’ençà que es va comprometre a incloure aquesta carretera, de titularitat municipal, a la xarxa dela demarcació, ja que els municipis no podien assumir el cost per millorar-la i revertir-ne l’elevat índex d’accidentalitat. L’ens supramunicipal està pendent que la Generalitat resolgui el tràmit ambiental -la carretera transcórre pel parc natural de delta de l’Ebre. En aquest sentit, Llauradó ha assenyalat que s’ha de tenir en compte la qüestió ambiental, més enllà de millorar la seguretat viària. “L’actuació que hi fem ha de ser preservant el medi, però l’accidentalitat justifica evidentment que hi treballem”, ha afegit. També ha recordat que era necessària l’aprovació del pla zonal per avançar en la tramitació.

La presidenta de la Diputació ha admès que la tramitació ambiental va amb retard. Ha subratllat que normalment aquests tràmits s’allarguen uns vuit mesos i que ja en porten més d’un any esperant. A l’espera d’aquest informe, la previsió és que s’inclogui l’actuació dels treballs en el pla quadriennal. A més, tenen previst incloure una partida en el pressupost de l’any vinent. “Quan tinguem l’aprovació definitiva, que calculem que entre una cosa i una altra s’allargarà aquest any, ja tenim previst d’incorporar-lo al pla quadriennal”, ha dit. Per la qual cosa, la licitació i l’adjudicació de les obres no es faran fins, com a mínim, el 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona