Infraestructures i serveis

Infraestructures

Territori farà en dos anys unes 13.000 inspeccions a l’entorn de les futures obres de l’L8

Aquest març s’inicia la campanya preventiva de control i auscultació en edificis, locals comercials i aparcaments

El departament de Territori té previst fer en els propers dos anys unes 13.000 inspeccions i instal·lar equips d’auscultació a edificis, infraestructures i terreny a l’entorn de les futures obres del perllongament de la línia L8 per enllaçar les línies de Vallès i Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat. Ara comencen 1.066 inspeccions en habitatges, locals comercials i aparcaments a la zona de les futures estacions de Francesc Macià i d’Hospital Clínic i de la sortida d’emergència prevista a Comte Urgell amb Consell de Cent . Segons Territori, es tracta de mesures de “prevenció, vigilància i control” de les obres prèvies a l’inici dels treballs.

Les futures obres de perllongament de la línia L8 ja han provocat les primeres queixes del veïnatge. Durant una sessió informativa sobre les obres, veïns del carrer d’Urgell 93 van comunicar als tècnics del Departament de Territori l’existència d’una esquerda a la finca. D’acord amb la disponibilitat indicada pels veïns, tècnics de les obres i de la conselleria van visitar dimecres l’edifici, que és centenari, i van constatar que l’esquerda, situada al portal de l’immoble, és de caràcter estètic. Ara per ara, els treballs que es duen a terme en aquest àmbit corresponen a l’execució de rases per al desviament de serveis afectats pel perllongament. Territori recorda que aquest tipus de treballs no són susceptibles, a priori, de causar fissures d’aquest tipus.

Les inspeccions tècniques als edificis que es faran a partir d’aquest març permetran, segons Territori, documentar l’estat de conservació de les edificacions i d’altres infraestructures existents abans de l’inici dels treballs per a garantir als seus propietaris un document fidel del seu estat i poder verificar-lo durant les obres o un cop finalitzades, en cas que sigui necessari. Les obres de perllongament inclouen la construcció d’un túnel de quatre quilòmetres amb una inversió global de més de 400 milions d’euros. El nou tram ferroviari comptarà amb tres estacions de nova construcció: Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia. Addicionalment, es remodelaran les estacions de Plaça Espanya (actualment, línia Llobregat – Anoia) i l’actual de Gràcia de la línia d’FGC del Vallès. Al gener es van iniciar alguns treballs en superfícies i durant els propers dies, hi haurà noves afectacions sobre el terreny. En concret, a la zona d’Hospital Clínic s’amplia l’espai que cal ocupar i a partir del 9 de març es reduiran a dos els carrils de circulació al carrer Comte d’Urgell, entre els carrers de Rosselló i de Còrsega. El carrer Rosselló, en el seu tram entre Comte de Borrell i Urgell, quedarà amb un carril de circulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot