Infraestructures i serveis

infraestructures

Aragonès proposa canviar la configuració de pistes sense ampliar el Prat

El president de la Generalitat i candidat d’ERC a la reelecció, Pere Aragonès, proposa replantejar la configuració de les pistes de l’aeroport del Prat durant els mesos d’estiu per evitar-ne l’ampliació que afectaria els espais naturals protegits del Delta del Llobregat. La proposta que Aragonès vol posar sobre la taula a la comissió negociadora amb l’Estat sobre el futur de l’aeroport implicaria utilitzar les dues pistes tant per enlairaments com per aterratges durant quatre hores diàries als mesos de juliol i agost, quan la infraestructura viu un increment notable de vols.

Tenint en compte que l’actual configuració minimitza el soroll sobre nuclis litorals de Gavà o Castelldefels, la mesura suposaria un augment de les molèsties en aquests habitatges, per exemple, quan la pista que toca al mar s’utilitzés per aterratges –avui els avions s’hi enlairen i es desvien ràpidament cap al mar per no sobrevolar els nuclis situats al sud de l’aeroport. Per això, durant l’anunci de la seva proposta al col·loqui de Barcelona Tribuna d’Amics del País, Aragonès ha demanat al gestor aeroportuari Aena invertir en la insonorització de les zones urbanes adjacents a la infraestructura.

“És una proposta rigorosa, que es pot implementar a molt curt termini i adequada a les necessitats i criteris del 2024”, ha defensat Aragonès segons informa ACN. A més, el president ha advertit que “la millora de l’aeroport ha de respondre a les necessitats de Catalunya i no pas d’una empresa cotitzada que té com a interès una bona retribució per als seus accionistes” en referència implícita al gestor Aena que està participat en un 51% per l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA