Infraestructures i serveis

L’Ajuntament invertirà 17,4 milions a reformar el túnel de la Rovira

El projecte preveu renovar el paviment, tractar les patologies estructurals i millorar la seguretat

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte per renovar i millorar el túnel de la Rovira, una obra en què el consistori invertirà 17,4 milions d’euros. És una actuació que durarà 12 mesos i que comportarà durant un temps el tancament del túnel alternant el sentit ascendent i descendent per facilitar la circulació dels vehicles. Les obres començaran a finals d’any.

El túnel de la Rovira data del 1987 i connecta la rambla del Carmel amb el Baix Guinardó amb una longitud de 1.300 metres. La renovació posarà l’èmfasi en la millora de la seguretat, i també en la solució de patologies estructurals i l’increment de l’eficiència energètica. Pel que fa a la seguretat, es construiran tres galeries d’evacuació que tindran connexió transversal entre els dos sentits de la marxa. També es millorarà el sistema de radiocomunicacions per donar cobertura a les noves galeries d’evacuació, s’implantaran noves càmeres i un nou sistema de megafonia i de detecció d’incendis, entre altres elements.

Les actuacions inclouen la renovació de tot el paviment amb un material més resistent. També es canviarà l’enllumenat, que es gestionarà amb un sistema intel·ligent. S’actuarà sobre lesions al túnel, com fissures que comporten filtracions d’aigua. Es renovarà la impermeabilització de la infraestructura, així com el drenatge.

Les obres es realitzaran en cinc fases, amb l’objectiu, segons l’Ajuntament, de minimitzar al màxim l’impacte en la mobilitat. Moltes actuacions es faran durant la nit. En les fases en que es concentrin la major part de les actuacions caldrà tancar el túnel. Això es farà alternant els dos sentits de la marxa. Primer s’afectarà la banda descendent i posteriorment l’ascendent per minimitzar l’afectació.

“Es tracta del primer pas per la reforma de tot l’àmbit de la rambla del Carmel”, ha explicat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. “Fa 40 anys que es va posar en marxa el túnel de la Rovira, una fita històrica que va permetre connectar els barris de muntanya amb el Baix Guinardó i l’Eixample. I en aquestes quatre dècades no s’havia fet cap reforma estructural del túnel”, ha recordat Collboni, que ha insistit que aquests treballs seran el tret de sortida de la reforma de la rambla del Carmel, també llargament reivindicada pel veïnat. “L’objectiu és treure molt més profit de la via i fer-ho en la línia d’altres reformes: més ombra, més verd i més zones d’estada, seguint els nous criteris de sostenibilitat”, ha detallat l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona