Infraestructures i serveis

INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

El Port de Barcelona és un dels espais més desconeguts de la capital per a la ciutadania. Amb l’objectiu de capgirar-ho, la institució organitzarà per primera vegada unes jornades de portes obertes, del 24 al 26 de maig. La tria d’aquests dates no és coincidència, ja que se celebra el Dia Marítim Europeu. Segons el president del Port, Lluís Salvadó, durant els tres dies es faran visites amb bus, per via marítima i a peu, també hi ha previstes activitats lúdiques i divulgatives. Salvadó ha afirmat que cada any reben uns 25 milions de visitants, però la gran majoria “només coneix 80 de les 1.140 hectàrees que configura el Port de Barcelona” en referència al Port Vell. Segons les previsions que es fan des de la institució, s’espera rebre uns 16.000 visitants.

Les jornades de portes obertes estan dividides en tres eixos: Descobrir el Port, Conèixer el Port i Viure el Port. Hi haurà tres rutes amb bus que sortiran des de l’estació de Rodalies del Prat del Llobregat, el barri de la Marina del Prat Vermell i el moll de Barcelona. També es podran fer viatges amb les golondrines per tenir la visió des del mar i visites a peu, entre les quals hi haurà rutes teatralitzades pel Portal de la Pau. També hi ha programats tallers, xerrades i un mercat mariner al Port Vell, amb una quinzena de botigues i així poder tastar productes del mar. Tot plegat, serà gratuït, però per participar a les visites caldrà fer reserva prèvia amb el pagament d’un euro per garantir l’assistència.

Òbviament per motius de seguretat, alguns espais estaran tancats a l’accés del públic durant les portes obertes. Un altre dels objectius, admet Salvadó, és que la ciutadania pugui veure les millores que s’estan fent de cara a la 37a edició de la Copa Amèrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Uns 500.000 vehicles sortiran de l’àrea de Barcelona per la Segona Pasqua

BARCELONA

Vilafant i el SOC treballen per pal·liar l’increment de baixes a l’Ajuntament

vilafant
Societat

Investiguen possibles irregularitats en la gestió del torn d’ofici

Sabadell
patrimoni

Comencen les obres de recuperació del Pont dels Calderons

REUS
SOCIETAT

Campanya de donació de sang per Temps de Flors

girona
comerç

La Boqueria, millor mercat del món

Barcelona
LA JONQUERA

El TSJC admet a tràmit un contenciós que vol aturar el parc eòlic Galatea

LA JONQUERA
infraestructures

L’R4 cap a Sant Vicenç de Calders tallada al Vendrell per una incidència

EL VENDRELL
gastronomia

L’alta gastronomia no només es menja

Barcelona