Infraestructures

Els autocars de la Sagrada Família tindran un pàrquing subterrani d'aquí a dos anys

El districte planteja aquest espai com a solució definitiva, mentre que els veïns alerten que es pot quedar petit pel fort augment de visitants al temple

El problema dels autocars pels volts del temple de la Sagrada Família, sobretot a l'estiu, sembla la cançó de l'enfadós. Ara, però, el districte de l'Eixample parla d'una solució que ha de ser definitiva. Així ho ven el regidor de l'Eixample, Ramon Nicolau, que també admet que és “una solució a llarg termini”. Es tractaria de fer un aparcament subterrani d'autobusos a la plaça de la Hispanitat, que es troba a l'encreuament de la Diagonal amb Aragó, Marina i Lepant.

La solució demana temps perquè cal fer uns tràmits d'expropiació, que ja estan en marxa. “Quan tinguem tota l'illa podrem fer-hi el pàrquing, una obra cara i llarga”, explica Nicolau. Aquest pàrquing subterrani es troba a una distància de 300 metres de la Sagrada Família. “La idea seria obligar tots els autocars a aparcar en aquest pàrquing subterrani i que els turistes facin a peu el trajecte de 300 metres”, apunta el regidor de l'Eixample que, d'aquesta manera, creu que es podria “descongestionar el trànsit de 300 autocars diaris que passen per la Sagrada Família”. Ara, “en el millor dels casos” l'obra estaria enllestida d'aquí a dos anys. Per això, Nicolau vol parlar amb la junta del temple per buscar mesures, sobretot en relació amb les visites que estan programades.

Aquest marge de temps d'espera preocupa els veïns. Creuen que, mentre no estigui a punt aquest aparcament, el districte ja hauria de prendre mesures perquè “els autocars no arribin fins al temple”. Així, Joan Balanyac, de l'associació de veïns de la Sagrada Família, recorda que ara hi ha uns quants aparcaments disponibles (al carrer de Cartagena amb Consell de Cent, i a la Diagonal, en la cruïlla amb Marina), que es podrien utilitzar més.

Sobre el futur aparcament de la plaça de la Hispanitat –proposat pels veïns mateixos–, alerten que es podria quedar petit. “En dos anys, el volum d'autocars i visitants al temple ha pujat molt, i hem demanat un estudi al districte per saber si podria absorbir tots els autocars”, comenta Balanyac. Sigui com sigui, deixa clar que en aquest cas també caldrà preveure “mesures per controlar les arribades” al temple i que s'adrecin a aquest pàrquing. “És un problema seriós; tot el voltant del temple és un caos”, adverteix Balanyac.

LA FRASE

No volem que els autocars arribin fins al temple, ja que haurien d'aparcar en els pàrquings existents
Joan Balanyac
membre de l'associació de veïns de la sagrada família

LA XIFRA

300
autocars
s'acosten cada dia a la Sagrada Família per deixar-hi turistes de visita al temple.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot