Infraestructures

Poca gent agafa els busos a la terminal

El transport públic a la terminal no arribarà enguany als 60.000 passatgers i un 85% són de la línia de Tarragona

La Generalitat va fixar en els primers anys un servei que garantia busos a i des de Tarragona, Reus, Valls, Salou i Cambrils amb cada tren que parava a l'estació del TAV. L'abril del 2009, però, la seva infraocupació va fer replantejar línies i reduir freqüències, si bé el problema persisteix. Les xifres són prou explícites. El 2010, menys de 63.000 viatgers van arribar o marxar en bus de l'estació del Camp de Tarragona. És a dir, uns 170 diaris de mitjana, que enguany encara quedarà per sota. Fins a un 85% són de la mateixa línia, la que connecta amb Tarragona, que l'any passat va tenir uns 50.000 clients i que enguany hi estarà a prop, amb les puntes més altes entre el juny i el setembre, però amb xifres notables tot l'any.

Ben diferent és el panorama a la resta: la línia de Valls cau en picat enguany i la de Reus es manté també en xifres irrisòries, de set passatgers diaris de mitjana, tot i que almenys repartits entre tot l'any. Les dades des de Salou i Cambrils són similars en conjunt, però escandaloses si es veu que juliol i agost concentren un 97%. Al novembre no van tenir ni un client, al febrer, un i al gener i l'octubre, dos. “Se'ls podria treure més profit, però el client del TAV no té el perfil d'usuari de transport públic”, avisa l'alcalde de Perafort. “El transport és el correcte; el que cal és fomentar la demanda amb més informació”, apunten des de la Cambra de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona