Infraestructures

Sonòmetres en temps real a les obres del TAV

En posaran a la plaça Europa i a Santa Eugènia, i es podran consultar per internet

Les obres del TAV del parc Central de Girona seran objecte d'un control constant del soroll, el resultat del qual seran consultable a través d'internet en tot moment. Ho va explicar així l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, al començament del ple de dilluns en donar compte de les informacions d'alcaldia. Va avançar que en les properes setmanes s'instal·laran dos sonòmetres que permetran seguir de manera continua i en temps real el soroll que provoquin les obres a tot el sector del parc Central.

L'alcalde va detallar que un dels sonòmetres que mesuraran el nivell de soroll s'instal·larà a la plaça Europa, i que el segon es posarà en l'àmbit més proper a Santa Eugènia. El projecte fa setmanes que s'està negociant a l'equip de govern, perquè la voluntat no és només que s'instal·li sinó que qualsevol ciutadà pugui consultar a internet el grau de contaminació acústica en qualsevol moment del dia. La mesura respon a les reiterades queixes que el veïnat ha formulat al llarg dels més de tres anys i mig d'obres. Les crítiques han estat especialment severes pel que fa als treballs nocturns, que les empreses responsables han duta terme sovint sense que els residents tinguessin cap avís de l'Ajuntament.

Crítiques del veïnat

A l'estiu, quan molts dormen amb les finestres obertes, és quan més perceptibles es fan els sorolls. Les queixes i crítiques dels residents del sector en obres s'han anat repetint des de l'agost del 2008, moment en què van començar els treballs per construir l'estació intermodal al parc, al bell mig de la ciutat de Girona. El govern tripartit va iniciar llavors un estudi del soroll després de les primeres queixes, però no es va arribar a presentar mai de manera pública i detallada.

L'arribada al govern local de CiU, que havia criticat amb duresa la gestió dels antecessors, va comportar un decret en què es prohibia la major part del treball nocturn en superfície. La realitat, però, va ser que pocs dies després els veïns es tornaven a queixar de sorolls a la nit. Els residents de la zona sempre han tingut la sensació que les empreses del TAV han fet i desfet segons les seves necessitats més enllà de les necessitats veïnals, ja que també hi hagut queixes perquè han treballat algun dia festiu per a Catalunya, però no per a la resta de l'Estat. De fet, el govern ja va avançar que, a partir del dia 20, circularan pel recinte d'obres molts menys camions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes