Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

La pista de Sant Aniol s'obrirà de nou a finals de febrer

Han començat els treballs de reparació del camí, que un tractor eruga va enfonsar el març passat

Operaris de Rubau Tarrés han començat a treballar en la reparació de la pista que va de Sadernes a la vall de Riu i serveix d'accés a Sant Aniol d'Aguja, en el tram en què un tractor eruga la va enfonsar el mes de març, a l'altura del pont de Valentí. Si s'acompleixen les previsions, s'hi podrà tornar a circular a finals de febrer. Des que va tenir lloc l'accident, no s'hi pot passar en cotxe i això fa que per accedir a la vall de Riu (on hi viuen permanentment dues famílies) s'hagi de donar una gran volta per baixar al nucli de Montagut. Per refer aquest tros de la pista, primer han de construir una estructura de formigó en els extrems de l'esbornac, sobre la qual hi col·locaran unes bigues. Al cim d'aquestes hi estendran el nou paviment.

L'accident va tenir lloc quan un tractor eruga, que venia de treballar en unes obres a la Quera (una casa a tocar de Talaixà) circulava en sentit Sadernes i, en passar per aquest punt, la superfície va cedir pel pes del vehicle. La màquina va estimbar-se fins a la riera, situada uns deu metres per sota del camí, però el conductor va sortir il·lès de l'accident.

Qui pagarà la factura?

Les obres tenen un pressupost de 114.000 euros. De moment, els diners els posen la Diputació (el 82 %) i l'Ajuntament de Montagut i Oix. El consistori, però, va interposar una demanda patrimonial contra l'empresa propietària de la màquina accidentada, perquè al final sigui aquesta qui es faci càrrec de la factura. Una altra qüestió pendent de resoldre és què se'n farà, del tractor eruga, que encara és al fons de la riera. La seva recuperació no es pot plantejar fins que la pista estigui reparada i s'hi pugui instal·lar una grua per elevar-lo. Atès que probablement el cost de l'operació serà elevat, no es descarta que finalment s'opti per desmuntar el vehicle, sense traslladar-lo. El que tothom té clar és que no es pot deixar allà on és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei el 9 de maig

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE
societat

La Creu Roja va atendre unes 400.000 persones el 2023

Barcelona
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA