Infraestructures

El port de Mataró invertirà 12 milions per renovar-se

S'avança la licitació dels espais prevista pel 2018 per facilitar la continuïtat dels actuals negocis i amarradors

El Consorci Port de Mataró –format per la Generalitat i l'Ajuntament– vol dinamitzar l'equipament amb l'objectiu que els actuals propietaris de locals i amarradors no marxin i atreure'n de nous. Ahir els responsables del port reconeixien que el fet que les actuals concessions caduquin el 2018 no contribueix a la renovació dels locals. “Volem una rehabilitació integral del port per posar fi a la imatge de decadència dels darrers anys”, va dir el mateix alcalde, Joan Mora. Tot i que les noves licitacions per als 72 locals i els 1.080 amarradors no entraran en vigor fins al 2018, l'avançament donarà més marge als actuals propietaris, que tenen preferència davant els nous aspirants a planificar les inversions. Segons va explicar el gerent del port, Joan Bellavista, els preus seran més econòmics, amb bonificacions d'un 50%, i per primer cop es podran fer concessions a deu, quinze o trenta anys, amb possibilitat d'ampliar-les cinc anys més.

L'adquisició dels nous espais permetrà al consorci tirar endavant un pla de millora per renovar les instal·lacions i dinamitzar també el port. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president del Consorci Port de Mataró, Ricard Font, va anunciar una inversió de 12 milions a partir del 2015 i a executar en els següents cinc anys. “El port de Mataró s'ha de posar al dia per donar una imatge de qualitat i actuar com a motor econòmic al territori”, hi va afegir.

La prioritat és renovar els pantalans de la dàrsena nàutica i els accessos, i a la zona comercial redissenyar les terrasses perquè quedin obertes a mar. La reurbanització inclou la creació d'una plaça central amb una font per congregar els actes de dinamització que es facin al port. Des del consorci també s'està elaborant un pla comercial i d'usos de la zona comercial per impulsar-ne els atractius i diversificar el negoci amb més activitats, com podria ser la formació en l'àmbit marítim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA