Infraestructures

Ultimàtum a Foment pel tercer fil a Tarragona

Nou ultimàtum de l'Ajuntament de Tarragona al Ministeri de Foment sobre el projecte de tercer fil ferroviari per a mercaderies. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar ahir que enviaran una nova carta a la titular del ministeri, Ana Pastor, en què li reclamaran que es procedeixi amb urgència a la signatura d'un document entre les dues administracions en què es faci patent la provisionalitat de la infraestructura, que s'ha de construir paral·lela a la línia ferroviària de la costa, i també l'acceptació de les compensacions que ha demanat la ciutat per reduir-ne l'impacte. Segons Ballesteros, en l'última visita de Pastor a Tarragona el mes de juliol passat, es va acordar que aquesta signatura es faria a principis de setembre. “Li dono ara un nou termini de poques setmanes. Si no, trencarem”, va amenaçar l'alcalde.

L'Ajuntament de Tarragona té presentat formalment un recurs contenciós contra el tercer fil, però està en espera de la reacció de Foment per ratificar-lo. “Estic molt enfadat amb Foment, ens sentim menyspreats”, hi va afegir ahir Ballesteros.

La resposta de l'alcalde té lloc després que dijous el lobby Ferrmed considerés que seria un “contrasentit” que el tercer fil, que suposarà una inversió de més de 200 milions, s'acabi desmuntant un cop hi hagi una alternativa (previsiblement la línia Reus-Roda dins del corredor mediterrani de mercaderies). Tarragona, però, insisteix en la necessitat que sigui provisional perquè no hipotequi un dels projectes de futur de la ciutat, la reurbanització de la façana marítima amb el trasllat de la via del tren a l'interior per fer-la subterrània.

A més, el consistori també reclama compensacions com ara passarel·les que uneixin el centre i la platja del Miracle, i un intercanviador que faci arribar l'alta velocitat per a viatgers a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona
GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt