Infraestructures

La societat civil s'uneix per reclamar la millora de l'estació de Tarragona

Diverses entitats donen suport al manifest aprovat pel ple la setmana passada

L'alcalde mostra la seva indignació per l'inici de les obres del tercer fil per Castelló

Diverses entitats i institucions de la ciutat de Tarragona van mostrar ahir el seu suport a la iniciativa de l'Ajuntament de reclamar al Ministeri de Foment millores del servei i les infraestructures ferroviàries, amb la remodelació de l'estació al capdavant. Un centenar de persones van respondre a la crida feta per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per presentar el manifest aprovat per tots els grups amb representació al ple municipal la setmana passada i iniciar així el procés de recollida de signatures, així com la preparació d'accions reivindicatives, encara sense concretar.

“No podem esperar més perquè ara ja estan a punt de començar algunes de les obres”, va assegurar Ballesteros, que va lamentar que Foment no hagi donat “cap argument” per ignorar les peticions de la ciutat de millores a l'estació (que té problemes d'accessibilitat), així com les compensacions a canvi de la instal·lació del tercer fil per a mercaderies.

L'alcalde també va mostrar la seva indignació per indicis que fan creure al consistori que les obres del tercer fil s'iniciaran entre Castelló i València, i no a Catalunya com s'havia compromès la ministra. “Penso que ho fan perquè allà governa el PP i aquí no”, va sentenciar.

Ballesteros va criticar també els plans de reduir la implantació del tercer fil a una única via i no a dues, fet que “restarà versatilitat per als viatgers”.

Suport i demandes

La majoria de representants que van fer explícit el seu suport al manifest van centrar les reivindicacions en el mal estat de l'estació de Tarragona i, sobretot, els problemes d'accés que suposa per a persones amb mobilitat reduïda. “És impròpia i indigna”, va dir Agustí Pujol, president de la Cambra de la Propietat Urbana.

L'alcalde, de fet, va avançar que els serveis tècnics de l'Ajuntament estan elaborant un informe per tal de buscar vies legals per pressionar Foment perquè faci les reformes que li facin complir la normativa d'accessibilitat.

La reunió va ser també el moment per fer arribar algunes propostes. La Federació d'Associació de Veïns de Tarragona va demanar una comissió de seguiment i que el trasllat de l'estació al centre s'inclogui també en la mobilització, mentre que la plataforma en defensa del ferrocarril Pdf.Camp va recordar la necessitat de posar en marxa paral·lelament la reactivació de la línia Reus-Roda.

LA FRASE

Ara toca escoltar els suggeriments d'accions i plantejarem un calendari
Josep Fèlix Ballesteros
Alcalde de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona