Infraestructures

La societat civil tindrà vot en la mobilitat del Maresme

La Generalitat i el Consell Comarcal accepten que Preservem el Maresme entri com a membre de la taula de mobilitat

La coordinadora entrega les demandes del territori al conseller Santi Vila

La coordinadora Preservem el Maresme tindrà veu i vot en les decisions que es prenguin sobre mobilitat a la comarca, segons es va acordar ahir en una reunió entre l'entitat i els representants polítics del territori i el conseller Santi Vila. La trobada, que havia estat ajornada dues vegades, va servir perquè Preservem el Maresme entregués al representant del govern català la Declaració del Maresme, signada per tots els grups polítics i que recull les reclamacions sobre mobilitat, amb el rescat del peatge de l'autopista C-32 el 2016 com a pal de paller.

El portaveu de la coordinadora, Antoni Esteban, va explicar ahir que la reunió amb el conseller havia estat “correcta” i que el representant polític coneixia “a la perfecció” la problemàtica de la zona. “Vam reclamar poder participar activament de totes les decisions que es prenguin i que afectin la mobilitat del Maresme, i se'ns va dir que sí”, indica Esteban. El portaveu hi afegeix que està previst que representants de l'entitat entrin a formar part tant de la comissió de mobilitat com de la taula de mobilitat tan bon punt s'hagi constituït el nou Consell Comarcal del Maresme i on fins ara només hi ha representats els grups polítics. “La veu de la ciutadania ha de tenir
el seu espai en les decisions que l'afecten directament”, assenyala.

Esteban també va avançar que el camí de la Declaració del Maresme no s'atura i que el dia 28 passat es va entrar per registre al Parlament perquè es debati a la cambra. “El dia 10 de juny ens reunirem amb els membres de la Mesa de la Comissió de Territori i Sostenibilitat, que presideix el diputat Salvador Milà, i amb la resta de diputats maresmencs per debatre a fons la declaració”, comenta el portaveu de Preservem el Maresme, que confia que les peticions que es recullen en el document passin el tràmit parlamentari “amb l'aprovació i el suport de tothom”.

Cinc anys de lluita

El 22 de juny es compliran cinc anys de la creació del nucli del que ha estat la coordinadora Preservem el Maresme, arran de l'anunci del govern de la Generalitat de la construcció a la C-32 d'uns laterals que assumissin el trànsit que es volia treure de la carretera N-II. L'amenaça que les noves vies signifiquessin un trinxament del territori va provocar la mobilització de la ciutadania, que va sortir al carrer i va forçar a aturar el projecte i a encetar un llarg període de debat sobre quin havia de ser el futur de la mobilitat a
la comarca. El document consensuat i signat el mes de maig passat recull com a punts principals, a banda de rescatar el peatge de l'autopista el 2016, la recuperació de la façana litoral i un nou model de mobilitat sostenible amb el transport públic.

LA FRASE

La veu de la ciutadania ha de tenir el seu espai en les decisions que l'afecten directament
Antoni Esteban
Portaveu de la coordinadora Preservem el Maresme

LA DATA

22.06.10
Va néixer
oficialment la plataforma Preservem el Maresme per aturar els laterals de l'autopista C-32.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot