Societat

Gastronomia i Turisme

Cap a un turisme honest

La càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG reflexiona sobre com millorar aquest món a través de beques i conferències amb treballs i convidats de prestigi

Els reconeguts xefs Paco Pérez i Marc Gascons, així com Javi Antoja de la Rosa, director de la revista Apicius, ho tenen clar: les claus per a la gestió futura del turisme a la Costa Brava han de ser la innovació, la gestió eficient dels recursos, la diferenciació, l’autenticitat i, especialment, l’honestedat. Aparentment, no són arguments nous, però, segons destaquen, són clau. Precisament aquesta reflexió és el que busca la càtedra de gastronomia, cultura i turisme Calonge i Sant Antoni de la UdG. Una aposta de tot això són les línies dels treballs becats per la càtedra aquest curs i que es van presentar al castell medieval. En aquest sentit, Laura Coris ha treballat una Proposta per donar valor afegit a la ruta del Vi DO Empordà, partint d’una anàlisi dels recursos turístics que ofereixen les tres rutes del vi catalanes adherides a les rutes del Vi d’Espanya; Dan Zhu i Yungie Gong amb El enoturismo para el mercado chino. Propuesta de promoción de la Costa Brava i La gastronomia como producto turístico para el mercado chino, respectivament, valoren estratègies per atraure el turisme xinès, mentre que Lluïsa Jordà, amb Calendari d’advent en viu: una proposta gastronòmica i cultural a Girona, planteja com enfortir la imatge de la ciutat Girona com a destinació cultural i gastronòmica a través del muntatge d’un calendari d’advent nadalenc en viu. Per la seva part, Pablo de Vicente, amb Turisme, gastronomia i xarxes socials: un estudi de la importància de l’entorn digital pel turisme gastronòmic en què es fa una anàlisi de l’impacte de les xarxes socials i com treballar-hi, a la vegada que Andrea Morales evoca El perfum a la gastronomia. Estada a la Masia (I+R) dels Germans Roca, fruit de l’experiència adquirida amb les aromes en una estada de pràctiques a la Masia d’El Celler de Can Roca. Uns treballs i ponències que avalen la necessitat de seguir pensant i repensar aquest fascinant univers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses