Societat

Societat

Un arxiu per preservar la memòria

L’Ajuntament de Mataró i dues entitats impulsen la creació d’un centre de documentació històrica per al barri de Cerdanyola

L’organisme se situa provisionalment al centre cívic però es proposa que vagi a la Torre Palauet

Cerdanyola és un dels barris més grans i el més poblat de Mataró. El seu nom té gairebé mil anys perquè el primer document on apareix data de 1025, està en llatí –Cerdaniola– i feia referència a una delimitació dels dominis de l’antic castell de Burriac. Amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica d’aquest veral, que va créixer espectacularment durant la dècada dels cinquanta i seixanta del segle passat amb l’arribada d’immigrants de l’Estat espanyol, l’Ajuntament, l’Associació de Veïns de Cerdanyola i l’Associació Cultural de Cerdanyola impulsen la creació d’un centre de documentació. Un espai col·lectiu que reflecteixi els canvis i les transformacions que va viure la zona al llarg dels anys. De manera provisional s’instal·larà al centre cívic municipal del barri en espera de trobar un lloc definitiu que, d’acord amb la reivindicació històrica dels veïns, es proposa que pugui anar a la Torre Palauet, un edifici del segle XVI que ara per ara ocupa la Hermandad Nuestra Señora del Rocío Divina Pastora.

L’objectiu d’aquest nou centre, que tindrà l’assessorament de l’Arxiu Municipal de Mataró, és reunir, gestionar i, sobretot, difondre la documentació que li sigui lliurada a través de transferència, donació o cessió. Disposarà d’un grup de treball, format per membres de les associacions impulsores i altres persones que a títol individual hi vulguin participar, i una comissió de seguiment. En aquest sentit, està previst fer una crida perquè tothom que tingui documentació susceptible de formar part del centre l’aporti amb la garantia que serà ben custodiada i valorada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia