Societat

societat

Saber què mengem ajuda a generar sensació de sacietat

Rebre educació prèvia sobre els sabors i informació sobre els aliments que es menjaran millora les sensacions fisiològiques i psicològiques que ens produeix el menjar, segons un estudi conjunt elaborat per l’hospital Vall d’Hebron i el Celler de Can Roca. L’estudi el van presentar ahir el cap del servei de l’aparell digestiu del centre hospitalari, Fernando Aspiroz, i el sommelier Josep Roca, que van avançar que està previst aplicar els resultats de l’estudi a pacients amb problemes per menjar, com els oncològics, pels quals podria millorar l’experiència i ingerir més aliments; a pacients amb problemes de conducta alimentària, que podrien augmentar la sacietat i satisfacció, i a pacients que quan mengen tenen molèsties sense causa aparent.

L’experiment va consistir a estudiar un grup de dotze persones que van beure el mateix caldo dos dies diferents, primer sense saber quin era el seu contingut i després sent conscients de tots els ingredients i del procés de cocció. Abans i després de cada ingesta els voluntaris havien d’omplir un qüestionari assenyalant els seus graus de sacietat, molèstia i dolor abdominal, benestar digestiu i estat d’ànim. En tots els casos els pacients es van sentir més saciats i de millor humor després de la segona ingesta, quan ja sabien el que havien menjat. A més, es va fer el mateix experiment amb un altre grup de dotze persones que no van rebre informació prèvia en cap de les ingestes i no van registrar cap canvi quan a la sensació de sacietat entre les dues ingestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona