Infraestructures i serveis

Sis famílies demanden Germanwings

No accepten les “insultants” indemnitzacions de la companyia aèria

Reclamen saber la veritat i que aflorin responsabilitats

Descarten la versió del pare de Lubitz

Sis famílies de les víctimes de l'avió estavellat als Alps el 2015 –tres de les quals són catalanes– han demandat la companyia Germanwings, la propietària Lufthansa i deu asseguradores, a les quals exigeixen responsabilitats per la via civil. Reclamen que s'aclareixin els fets i que hi hagi una revisió de les indemnitzacions ofertes per la companyia aèria, que no han acceptat. La demanda es va presentar dijous passat, un dia abans del segon aniversari de la tragèdia.

Narcís Motjé, pare d'un dels morts, va demanar ahir en roda de premsa que se sàpiga la veritat, que “aflorin les responsabilitats i que, sobretot, no es repeteixi”. Es va mostrar convençut que “el sistema va fallar en permetre que una persona no capacitada estigués al comandament d'un avió amb més de 140 passatgers” i va dir que faran tot el que estigui a les seves mans “per esbrinar què va succeir”. Motjé creu que hi ha d'haver “informació gravada amb els dispositius electrònics dels viatgers” i que, si fos així, s'hauria de fer públic.

L'advocat dels sis demandants, Carlos Villacorta, no va voler aclarir quines quantitats reclamen d'indemnització, però va criticar que fins ara els han ofert “quantitats poc menys que insultants”. Estan convençuts que s'ha intentat centrar la responsabilitat de la mort dels 149 passatgers “en una sola persona i un únic nom: Lubitz i Germanwings. Però aquesta va molt més enllà i implica Lufthansa”. Així assenyalen directament aquesta companyia aèria com a part responsable del que va passar. Segons l'advocat, “podria haver fet més abans i, per descomptat, després”, ja que, segons sembla, el pilot estava en un estat psicòtic quan va pujar a l'avió.

De fet, divendres passat, el pare d'Andrea Lubitz, Günter Lubitz, va assegurar en roda de premsa que el seu fill no era un suïcida depressiu i que la versió oficial es basa en “especulacions”. A més, va qualificar el discurs de la fiscalia francesa “d'inconsistent”. Günter va dir que viuen “un dolor especial i diferent al de la resta de famílies de les víctimes per la pèrdua d'un ésser estimat”, ja que al seu fill se'l considera “l'únic responsable de la tragèdia”. El pare va reiterar que no pot ser que Andrea Lubitz “arrossegués a la mort” tantes persones “de manera deliberada i planejada”.

En la roda de premsa d'ahir, Narcís Motjé va explicar que el pare del pilot “va actuar dins de la legitimitat de defensar el seu fill, però està clar que no era el moment oportú i les seves aportacions tampoc van aclarir res”. Per la seva banda, l'advocada Rebeca Martínez va aclarir que amb aquesta demanda volen que es tingui en compte “tot el dolor generat i l'allargament del patiment, perquè l'accident va ser intencionat”. Les sis famílies –tres de catalanes, dos de paraguaianes i una d'anglesa– també estan personades en la instrucció que realitza un jutge francès per la via penal, on s'estan instruint les causes del sinistre del 24 de març del 2015.

LA DATA

24.03.15
El dia de la tragèdia de Germanwings, en què van morir 150 persones als Alps marítims francesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona