Infraestructures i serveis

A les Comes reclamen més contundència policial

Ho demanen els veïns en el consell de barris, en què també retreuen a l’alcalde que hagi trigat a donar la cara

Colomé creu que amb les millores d’Endesa no es repetirà una situació dramàtica

Els veïns de la urbanització les Comes de Sils van aprofitar la celebració a la pista coberta de la zona del consell de barris per reclamar a l’alcalde, Eduard Colomé, més contundència policial contra les plantacions il·legals de marihuana, que tenen la llum punxada fraudulentament a la xarxa. Per ells, els responsables d’aquestes plantacions i l’estat deficient i el poc manteniment de la xarxa per part d’Endesa són les principals causes dels continus talls de subministrament que pateixen, especialment severs entre final de desembre i principi de gener.

Un dels veïns li va retreure que no s’hagués desplaçat a les Comes en el moment en què la situació va ser més dramàtica i li va transmetre la sensació d’abandonament que van tenir. Un altre li va etzibar que coneix bé les llars de la urbanització perquè col·labora amb el Banc dels Aliments i va dir que moltes de les persones que punxen la llum no tenen recursos. “L’article 47 de la Constitució diu que tothom ha de viure dignament. Si ells no poden, que pagui Endesa”, va dir.

Colomé va remarcar que les actuacions policials no depenen de l’Ajuntament i va demanar als veïns que denunciïn si tenen coneixement d’altres plantacions il·legals.

El responsable de distribució d’Endesa a les comarques gironines, Marc Ruaix, és categòric: les incidències repetitives a les urbanitzacions de les Comes i Valcanera es produeixen per una situació totalment externa a la companyia i es deuen a consums desmesurats que superen les dimensions de la xarxa. Ruaix hi afegeix que els 11 subministraments fraudulents que es van desconnectar fa poc representaven un subministrament equivalent al de 130 llars. “El transformador no ha tingut cap avaria i és un signe inequívoc que està perfectament dimensionat; hem mesurat totes les dades”, diu.

Una segona actuació contra les punxades

L’alcalde de Sils va avançar que els Mossos estan preparant una segona batuda contra les plantacions il·legals de marihuana i que continuen els controls sobre les ja intervinguda. Colomé va avançar les actuacions d’Endesa per evitar els talls de subministrament elèctric. “I no és paper mullat, tot i que no vull ser excessivament optimista”, va dir. Així, doncs, va detallar que s’estan duent canvis al cablejat aeri i i també el desdoblament de la línia a diversos carrers, com ara Avet, Xop i Alsina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà