Infraestructures i serveis

La vaga de busos de Barcelona comença sense incidents i amb pocs usuaris

Treball ha dictat una ordre que estableix uns serveis mínims del 33%

L’aturada parcial dels autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) convocat pel comitè d’empresa entre les 09.00 i 15.00 hores d’aquest dijous ha començat amb pocs usuaris a les parades, sense incidents i amb escasses alteracions en les línies de bus de TMB. El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha dictat una ordre que estableix uns serveis mínims del 33%, que TMB considera insuficient.

Segons ha informat la companyia, el seguiment de la vaga és baix, ja que a les 11.00 hores circulaven el 60% dels autobusos que ho fan habitualment.

En la resta dels serveis de Bus, com tallers o oficines, TMB ha informat que el 80% dels treballadors estaven treballant, la qual cosa suposa un seguiment del 20%.

El sindicat CGT, majoritari a TMB, encara no ha donat xifres de seguiment de l’aturada, però ha informat que a partir de les 09.00 hores els conductors que secunden la vaga han portat els autobusos a cotxera.

Des de les 11.00, treballadors d’Autobusos de Barcelona participen en una concentració convocada per la Plataforma per la Jubilació als 60 anys del personal de conducció davant de la Delegació del Govern a Catalunya.

Està previst que a les 12.00 hores, comencin una manifestació des de la Delegació del govern espanyol a l’ajuntament per lliurar una carta, dirigida a l’alcaldessa Ada Colau, exigint el cessament del càrrec de presidenta de TMB de la tinent d’alcalde Laia Bonet i reclamant l’abonament íntegre dels 25,6 milions que l’empresa reconeix no haver pagat als treballadors per error de càlcul en el concepte salarial del complement del lloc de treball.

TMB ha informat que es pot fer el seguiment de les alteracions i de l’estat del servei pels canals habituals, especialment la web corporativa i el perfil de Twitter @TMBinfo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva