Infraestructures i serveis

Suport per a la gestió en alta de les aigües residuals

El servei que oferia l’ACA en contracte de serveis l’han d’assumir ara els ajuntaments

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà n’assumirà la gestió per mancomunar despeses i abaratir-ne els costos

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà crearà pròximament un servei comarcal per a la gestió del sanejament en alta de les aigües residuals urbanes (Saaru). Aquesta és una prestació que assumeix ara per ara l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a través d’un contracte de serveis però que hauria de ser assumida pels ajuntament. La comarca de l’Alt Empordà és la que té més municipis (68) de totes les del país i molts tenen pocs habitants i, per tant, els ajuntaments tenen poca capacitat de finançament i gestió de serveis com aquests. Per això, el Consell assumirà ara els serveis d’una manera mancomunada, de manera que la fórmula de l’agrupació de serveis locals en l’àmbit comarcal permetrà agrupar un volum suficient de gestió per dotar dels mitjans tècnics i materials necessaris per part de l’administració comarcal i, per tant, assumir aquesta competència en suport dels municipis.

Aquesta fórmula genera sinergies i economies d’escala que beneficien el conjunt dels usuaris dels municipis des d’un punt de vista econòmic i permet compartir recursos que, altrament, estarien més enllà de l’abast de cada municipi de forma individual.

En una anàlisi de costos feta per l’Agència Catalana de l’Aigua, la despesa d’una gestió integrada és inferior als costos d’una gestió municipi a municipi. En això basa el Consell Comarcal de l’Alt Empordà la decisió d’assumir aquest servei.

L’objectiu

El Saaru té com a finalitat principal assumir la construcció i gestió de forma integrada i coordinada de les estacions depuradores d’aigües residuals, de les estacions de bombament, dels emissaris submarins i dels col·lectors en alta (s’entén per col·lector en alta aquella instal·lació a la qual es connecten les xarxes de clavegueram col·lectives, que condueix directament les aigües residuals recollides fins a l’estació depuradora d’aigües residuals).

LA XIFRA

2,28
milions d’euros
va ser el cost que va assumir l’ACA el 2020 a l’Alt Empordà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Austràlia

Desenvolupen una pols magnètica que elimina microplàstics de l’aigua en una hora

Sydney (Austràlia)

Demanen 9 anys i 9 mesos de presó per a Gonzalo Boye

MADRID

Pressupost de més de 8 milions a Maçanet per acabar obres

Maçanet de la Selva
Societat

Arranca la temporada de Pastorets

Tanquen el túnel del vent per l’encariment del preu de la llum

empuriabrava
Fundació Pere Tarrés inicia una campanya per atendre 6.200 nens en risc d’exclusió
societat

Fundació Pere Tarrés inicia una campanya per atendre 6.200 nens en risc d’exclusió

societat

Troben un cadàver dins d’una maleta en un contenidor de l’Eixample de Barcelona

La sequera afectarà la collita d’oli de l’Empordà

pau

Jornada per a l’aprofitament d’aliments i la sostenibilitat

Girona