Infraestructures i serveis

SERVEIS

Blanes presenta un pla de neteja per tots els seus barris

L’Ajuntament de Blanes ha presentat aquest dijous el ’Pla Activa’t’, un pla de neteja exhaustiva a tots els barris de la ciutat i que compta amb un pressupost de 167.000 euros. Es tracta d’una sèrie d’actuacions que s’iniciaran aquest divendres i que consten, entre d’altres, de la retirada d’herbes, la neteja amb aigua a pressió amb maquinària diversa, escombradors amb bufadors, a més de personal de neteja manual. L’objectiu és que aquest pla es completi abans de l’estiu, just per deixar a punt la ciutat per la temporada de bany, moment de l’any que Blanes rep més afluència de visitants. El pla contempla que es faci en 27 fases diferents i es començarà pel barri d’El Racó d’en Portas, just on s’ha fet la presentació.

En total es preveu que costi 167.000 euros, durant els set mesos que durarà a raó de 20.000 euros al mes. A aquesta quantitat cal sumar-hi els 27.000 euros més que l’Ajuntament ha gastat en la compra d’una deixalleria mòbil. A banda del personal de neteja, també hi haurà tres educadores ambientals que seran les encarregades d’informar als veïns del barri on s’estigui actuant, per tal de donar a conèixer quines actuacions s’estan realitzant. A més, cal tenir en compte que hi ha la Brigada Municipal de l’Ajuntament que serà qui substituirà el mobiliari urbà, en funció de com es trobi.

L’equip de neteja i recollida de residus s’estarà un temps concret a cada barri, en funció de l’extensió i de l’estat de brutícia que acumuli. Per això, hi haurà fases que només inclouran un barri i, en canvi, n’hi haurà d’altres que n’acumularan més d’un. Pel que fa a la metodologia, serà sempre la mateixa: hi haurà una informació prèvia als veïns a través dels educadors de carrer, que facilitaran un díptic explicatiu i deixaran notes informatives als vehicles que estiguin estacionats als carrer on s’actuarà.

L’empresa de neteja i residus Nora, a qui s’ha encarregat el projecte, instal·larà tanques i senyalització als trams dels vials. Primer es retiraran les herbes i seguidament s’escombrarà el carrer i es finalitzarà l’operació amb la neteja de les voreres, places i mobiliari urbà.

A més, el pla també ha previst la compra d’una deixalleria nova, que ha costat 27.000 euros i que estarà un cop al mes a cada barri de Blanes. D’aquesta manera, els veïns on estigui podran aprofitar per abocar aquells elements que necessitin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona