Infraestructures i serveis

Infraestructures i Serveis

Entra en servei l’RL3, la línia de rodalies entre Lleida i Cervera

Segons la consellera de Territori, Ester Capella, es “garanteix un millor servei” a la ciutadania i s’aposta per reforçar l’oferta en hores punta

El servei ferroviari entre Lleida i Cervera ha estrenat aquest dijous la nova línia RL3. En total, suposa un increment de l’oferta de 40 noves circulacions setmanals. L’R12 oferia fins ara 6 trajectes diaris per sentit, la meitat dels quals feia el tram de Rodalies que uneix Lleida i Cervera. Ara aquest darrer tram passa a denominar-se RL3 i augmenta les freqüències amb 4 expedicions més per sentit, de manera que arriba a les 7. El nou servei comercial havia d’entrar en funcionament el dilluns 5 de febrer però finalment ho ha fet aquest dijous. L’RL3 fa parada a Lleida-Pirineus, Bell-lloc d’Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera de Segarra.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha afirmat, com recull l’ACN, que la nova línia “garanteix un millor servei” a la ciutadania i aposta per reforçar l’oferta en hores punta, com ara al matí perquè els usuaris puguin anar a treballar i estudiar. Els trens de l’R12 que segueixen fent el recorregut sencer des de Lleida fins a Barcelona continuaran oferint les tres expedicions per sentit actuals. D’aquesta manera, els usuaris disposen des d’aquest dijous de fins a 10 trajectes per sentit per desplaçar-se entre Lleida i Cervera, amb parada a Bell-lloc d’Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola i Tàrrega.

En el dia de l’estrena de la línia, Capella ha fet un trajecte d’uns 50 minuts, que separa Cervera i la capital del Segrià, acompanyada de la directora de Rodalies, Mayte Castillo, del secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglàs, i de la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, entre altres càrrecs. Segons Capella, es garanteixen “més freqüències” i, a més, es millora “la fiabilitat, la puntualitat i la qualitat”. Pel que fa al cost de la línia, ha apuntat que està valorat en 2,4 milions d’euros anuals.

De la seva banda, alguns dels viatgers també han celebrat l’increment d’horaris. És el cas de Montse Salvador, veïna de Cervera, que ha explicat que viatja “gairebé sempre” amb tren i que l’augment de l’oferta ha fet que no hagués de matinar tant per anar fins a Lleida.

Per posar en marxa la nova línia, han treballat de forma conjunta el Territori i Renfe. Des de Renfe, s’han planificat tots els recursos necessaris per prestar el nou servei previst a la línia RL3 com nou personal de conducció, d’intervenció i d’informació, aquests últims s’ubicaran a les estacions de Lleida, Tàrrega i Cervera. Els trens que circularan seran de la sèrie 447, que permetran garantir l’accessibilitat del servei. SEgons Territori, els usuaris de la nova RL3 podran desplaçar-se de forma gratuïta fins a l’estació Lleida-Pirineus, o des d’aquesta fins a la seva estació en aquesta nova línia, si han d’utilitzar els serveis AVE i Llarga Distància de Renfe a la capital lleidatana, gràcies al títol combinat AVE-Llarga Distància+rodalia



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona