Infraestructures i serveis

Ripoll

Més temps per al trajecte Ripoll-Barcelona tot i les obres de millora de la línia R3

La circulació de trens a la línia R3, que uneix Barcelona amb la Tor de Querol, ha incrementat els temps del trajecte d’abans de les obres de millora del tram del Vallès Oriental dels darrers mesos i ha empitjorat en tots els aspectes, acumulant en poques setmanes una successió important d’incidències. Els nous horaris fixats afegeixen entre quatre i cinc minuts més al temps de trajecte. I, en el cas del tren semidirecte conegut popularment pels ripollesos com a “tren bala”, amplia el temps de trajecte tretze minuts més, fins a tardar dues hores i tres minuts per enllaçar Ripoll amb la plaça de Catalunya de Barcelona, i triga el mateix que la resta de combois que paren a totes les estacions.

Tot plegat ha indignat les institucions ripolleses i els usuaris. Per això el Consell Comarcal del Ripollès s’ha afegit a les queixes de la Generalitat a Adif i Renfe.

La corporació comarcal ripollesa lamenta que, des del 4 de febrer, s’han produït incidències pràcticament cada dia. Es tracta, sobretot, de problemes de subministrament elèctric, amb la infraestructura en general o amb el material mòbil. Aquests problemes han propiciat retards, en alguns casos, de més d’una hora i fins i tot hi ha hagut casos d’usuaris que han quedat atrapats dins dels combois durant aquest temps. Paral·lelament, la corporació lamenta que s’han suprimit algunes expedicions i hi ha hagut mancança d’informació als usuaris, juntament amb anomalies en el funcionament de l’aplicació d’Adif.

Paral·lelament a les incidències d’aquests dies, el Consell Comarcal s’ha assabentat per fonts alienes a l’explotació del servei que els retards, en bona mesura, responien a limitacions temporals de la velocitat. Unes limitacions fruit del fet que el trànsit s’ha reprès sense haver fet el rodatge pertinent al tram de via que ha estat tallat els darrers mesos. Davant d’això, la corporació ripollesa qüestiona la idoneïtat de donar per feta l’obra en aquestes circumstàncies. I, finalment, lamenta que s’hagi suprimit el tren que arribava a la mitjanit a Ripoll mentre van durar les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat