Infraestructures i serveis

SOCIETAT

Nou forn crematori i ampliació de la sala de cerimònies pel tanatori de Tarragona

El Tanatori de Tarragona ampliarà la sala de cerimònies i estrenarà un nou forn crematori un cop s’enllesteixin la reforma constructiva orientada a millorar el servei que presta als ciutadans. L’equipament es farà més gran amb un edifici annex que comunicarà amb l’actual, on s’instal·larà el segon forn per agilitzar més el procés de les incineracions. El nou espai disposarà d’una sala per fer cerimònies íntimes. La reforma també contempla l’habilitació d’un espai d’atenció a les famílies més gran i agradable per poder fer les tramitacions només arribar.

Les actuacions previstes es dividiran en dues fases. Aquesta reforma integral del Tanatori Municipal ja està en mans dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, que estan avaluant el projecte. La reforma incorpora la instal·lació d’una planta fotovoltaica per autoconsum amb un pressupost de 116.061,28 euros. Les plaques solars s’instal·laran a la coberta de l’edifici. També s’ha afegit al projecte inicial millores en el sistema de climatització de tot l’edifici municipal. Aquestes dues millores (plaques solars i climatització) s’ha incorporat al projecte, ja que a l’inicial no estava previst.

En aquesta primera fase es reformarà el magatzem, les cotxeres, la sala de tanatopraxia i els vestidors. D’aquesta manera es guanyarà espai per ampliar la sala de cerimònies, que sovint queda petita. La segona fase (que es farà en paral·lel a la primera) consistirà en la construcció d’aquest segon edifici, on s’ubicarà el nou forn crematori. “Les famílies que volen acomiadar-se més íntimament dels seus familiars disposaran d’un espai a l’edifici on es construeix aquest segon forn crematori per poder-ho fer”, explica la presidenta d’EMSERFUMT, Ivana Martínez, que afegeix que “les incineracions estan creixent i és necessari ampliar les instal·lacions”. Actualment es fan cinc incineracions i, quan entri en funcionament el segon forn, es podran fer fins a dotze diàries. El cost total de les obres és de 2,2 milions d’euros.

L’inici de la reforma del Tanatori Municipal estava prevista per 2019, però es va aturar quan va esclatar la pandèmia per no interferir en el funcionament d’aquest equipament municipal en un moment en què hi havia moltes persones que en feien ús. El projecte de remodelació contempla una tercera fase, que s’executarà quan hagi acabat les obres de la primera i segona fase, que consisteix a transformar la cafeteria actual en un restaurant per donar un millor servei a les persones que vagin al tanatori municipal. Finalment, també es milloraran les sales de vetlla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva