Infraestructures i serveis

La xarxa d’aigua de Vallirana estarà connectada amb ATLL el 2025

Les obres s’han contractat d’emergència per la difícil situació al municipi i començaran el 15 de març

Les obres per connectar la xarxa d’aigua de Vallirana amb Aigües Ter-Llobregat (ATLL) començaran el 15 de març i estaran enllestides el juny del 2025. Així ho va anunciar ahir el director d’ATLL, David Vila, en la reunió de la comissió de treball de la connexió de les xarxes, unes obres que executarà l’empresa Dragados i que s’han adjudicat amb caràcter d’emergència per la difícil situació que viu el municipi amb el subministrament. Això ha permet escurçar els tràmits administratius i avançar-les un any respecte del calendari previst.

Els treballs tenen un pressupost de 9,9 milions d’euros i preveuen la construcció d’una canonada de vuit quilòmetres, una estació de bombament i un dipòsit de 3.000 m³ de capacitat. En una primera fase es treballarà en la construcció dels dipòsits per posteriorment fer la canalització de connexió que portarà aigua d’ATLL a Vallirana.

Fonts municipals recorden que Vallirana va entrar en situació d’emergència davant la situació de les seves reserves d’aigua, que només s’abasteixen amb recursos propis mitjançant captacions subterrànies, molt afectada per la manca de precipitacions. El municipi ha viscut diverses incidències en les últimes setmanes relacionades amb el subministrament d’aigua, com l’episodi de terbolesa que es va produir al gener al pou Barquera 1, que va deixar sense aigua els habitatges de dos barris i va obligar a subministrar-la amb camions cisterna i a obrir les dutxes del pavelló municipal al veïnat afectat pels talls. A més, l’aigua va ser declarada no potable a diversos barris per les limitacions que la declaració d’emergència per la sequera a Catalunya imposava a les solucions a l’episodi de terbolesa. Pocs dies després d’aquestes restriccions el consistori va aconseguir el compromís de l’avançament de les obres de connexió amb ATLL, vista la situació de sequera i les dificultats que pateix el municipi.

Un ple extraordinari fa dues setmanes va decretar la suspensió de les llicències per construir piscines i altres obres amb un elevat del consum d’aigua durant un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona