Infraestructures i serveis

SERVEIS

La Bisbal estrena el nou dipòsit d’aigua al puig Negre, amb el doble de capacitat

El nou dipòsit d’aigua al puig Negre, construït de zero a càrrec de l’Ajuntament de la Bisbal, va entrar en servei la setmana passada, després de cinc mesos d’obres. Està situat dins del terme municipal veí de Forallac, amb el qual comparteixen el final del punt d’abastament de la canonada provinent dels pous de la planta potabilitzadora de Fontanilles, al Baix Ter, i suposa doblar –fins als 3.000 m³– la capacitat del vell dipòsit actual, que a més d’haver quedat petit pel creixement demogràfic, tenia pèrdues i filtracions.

L’obra, adjudicada a l’estiu per 1,124 milions d’euros –amb el 21% d’IVA–, ha rebut subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua i del pla únic d’obres (Puosc), que es va flexibilitzar en terminis per introduir-hi inversions i projectes adreçats a millorar infraestructures municipals en el context de sequera. El nou dipòsit, executat per l’empresa Vialser, es pot operar només al 50%, cosa que facilita feines de manteniment, neteja o reparacions sense haver d’interrompre el servei. I pel que fa a l’antic, la previsió és demolir-lo i restaurar el terreny que ocupava, rústic.

Connexió i millores

Un cop finalitzats els treballs, dimecres passat va arribar el moment de connectar el nou dipòsit a la xarxa principal bisbalenca, una operació delicada, que va fer necessari interrompre el subministrament a la major part del nucli urbà durant diverses hores. La canonada principal del carrer Canigó, de fibrociment i que estudien com substituir a llarg termini, és fràgil a l’hora de sotmetre-la a canvis sobtats de pressió.

Per aquest mateix motiu, el regidor de Serveis, Xavier Dilmé, explicava que la interrupció per les tasques de connexió del dipòsit s’havien aprofitat per reconfigurar un tram de la xarxa principal, a través d’una canonada renovada en els darrers anys per un carrer paral·lel. Per Dilmé, “els canvis poden fer que funcioni com a pas alternatiu” de l’aigua en el cas que alguna fuita greu obligui a tallar el subministrament pel tub principal, tot i que amb menys cabal. Aquestes actuacions puntuals de millora es van fer al carrer del Canigó, a l’encreuament amb el carrer de l’Aliança Bisbalenca, i també a l’encreuament del vial amb la carretera de Castell d’Empordà, en algun cas ja iniciades hores abans de les tasques de connexió del nou dipòsit.

Com en anteriors ocasions, quan hi ha hagut interrupcions en el subministrament, el consistori va habilitar un camió cisterna d’aigua potable al davant de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu. A més de donar servei a l’equipament, també restava disponible per als veïns que necessitessin abastir-se d’aigua potable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona