Serveis

Desconvocada la vaga a Renfe

El sindicat CGT i l'empresa arriben a un acord aquesta nit

Continuen les afectacions a les línies R2, R8 i R11 pel robatori de coure de dimarts passat

La vaga que el sindicat CGT havia convocat per aquest divendres ha quedat desconvocada durant la matinada, i el servei durant la jornada serà l'habitual excepte a les línies R2, R8 i R11, on per quart dia es mantenen les afectacions provocades pel robatori de cable ocorregut dimarts.

Segons ha explicat Renfe a Europa Press, el servei ha començat aquest matí amb els serveis mínims previstos, tot i que progressivament anirà reprenent la freqüència habitual després d'anunciar-se la desconvocatòria de l'aturada. Els serveis mínims fixats a Rodalies eren del 66% en hora punta i del 33% la resta del dia. Als trens d'Alta Velocitat i Llarga Distància els serveis mínims previstos eren del 65% i 78%, respectivament.

CGT, que té el 15% de representació tant a Renfe com a Adif havia convocat una aturada de 23 hores per denunciar la “constant destrucció” de llocs de treball a les dues companyia, la “subcontractació de serveis” ferroviaris per la manca de treballadors i la “intenció de precaritzar les escasses” noves contractacions. La resta de sindicats (UGT, CCOO i Semaf) no s'havia sumat a la convocatòria, que afectava els serveis de Rodalies, Mitja Distància, Llarg Recorregut i Alta Velocitat.

Fonts del sindicat han explicat a Efe que la desconvocatòria s'ha produït després que en la reunió d'aquesta nit s'hagi arribat a la signatura d'un conveni entre les dues parts.

Segons l'ACN, el conveni signat per la CGT i Adif inclou les jubilacions parcials amb contractes de relleu i la revisió de les categories professionals més precàries.

Línies a mig gas

A les tres línies afectades pel robatori de cable de dimarts es manté una reducció en la quantitat dels trens que circulen de fins al 50%, retards de 20 minuts de mitjana en cada trajecte i serveis alternatius d'autobús en alguns trams.

L'R2 nord es divideix en dues sublínies (Sant Celoni-Granollers-Gavà i Aeroport-Sant Andreu Comtal), i en cadascuna d'elles circulen dos trens per hora i sentit, fet que suposa un descens de la freqüència d'un 50%. En aquesta línia s'ha habilitat un servei complementari d'autocars directes a Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet del Vallès, Sant Fost, Montmeló i la Llagosta.

A la L8, que dóna servei entre Martorell i Granollers Centre per Cerdanyola UAB, el servei funciona amb normalitat entre Martorell i Cerdanyola Universitat, però està tallat entre Cerdanyola Universitat i Granollers Centre, on s'ha habilitat un servei alternatiu per carretera.

A la R11, que cobreix el trajecte entre Portbou i Barcelona per Girona, circularan dos trens per hora i sentit, un servei pròxim a l'habitual.

Els horaris dels trens de Rodalies i Regionals es poden consultar a la pàgina web de Rodalies i al telèfon 900 41 00 41. Pel que fa als serveis de l'AVE i els trens de llarga distància, els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 902 320 320.

Robatori de coure

La incidència és conseqüència del robatori de 360 metres de cable del sistema d'electrificació produït cap a les 2.15 hores de dimarts en la bifurcació de Mollet del Vallès.

Com a conseqüència, un dels cables d'alta tensió va entrar en contacte amb altres conductors elèctrics de baixa tensió dels sistemes de senyalització, gestió del trànsit i seguretat, cosa que va provocar diversos incendis i greus afectacions en el sistema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva