Serveis

Els treballadors del metro mantenen la vaga el 22 i 24 de febrer

La reunió convocada per Colau amb els sindicats del Metro acaba sense acord

El primer tinent d'alcalde, Gerard Pisarello, reconeix que les posicions són encara “molt distants”

La mediació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha estat suficient per desenrocar el conflicte laboral al Metro de Barcelona i aconseguir que es desconvoqui la vaga de dos dies fixada per al proper dilluns 22 i dimecres 24, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress (MWC). En la reunió que Colau ha mantingut aquest divendres amb els representants dels representants dels treballadors del Metro i la direcció de l'empresa, les parts no han assolit cap acord que permeti desconvocar les aturades.

Ho ha confirmat després de la reunió el portaveu del comitè de vaga de Metro de Barcelona, Óscar Sánchez, que ha assenyalat que la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no ha fet cap oferta que millori a la que ja ha estat rebutjada per unanimitat per l'assemblea de treballadors. A més, veu “molt complicat, gairebé impossible” desconvocar la vaga perquè no hi ha “manera ni via” per convocar una altra assemblea.

El portaveu ha valorat positivament la implicació de l'alcaldessa, però creu perquè ara ja no hi ha temps material per reunir una nova assemblea que desconvoqui la vaga.

Sánchez ha mostrat la disposició dels treballadors ha negociar, però ha reclamat que l'empresa posi una nova oferta “sobre la taula”.

Sánchez ha explicat que l'alcaldessa els ha proposat que demà la Generalitat convoqui una taula negociadora i establir una línia de comunicació directa entre els representants dels treballadors i els representants polítics de l'ajuntament a TMB.

De la seva banda, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha declarat després de la reunió que “si la vaga es produeix, la ciutat està preparada”.

En una compareixença davant els mitjans, Pisarello ha reconegut que les posicions entre les parts són encara “molt distants”. Això no obstant, ha assegurat que prefereix “pensar que es pot evitar”.

Ara bé, si finalment dilluns que ve hi ha vaga de metro, creu que “la situació tampoc no és tràgica perquè es poden garantir les condicions per tal que l'MWC es pugui dur a terme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona