Ciència

El Pentàgon reconeix l’existència d’un programa d’estudi dels OVNI

El departament de Defensa nord-americà assegura que es va aturar el 2012, però el ’New York Times’ afirma que les investigacions continuen

El rotatiu novaiorquès publica un vídeo de la persecució d’un objecte volador no identificat a Califòrnia

El Pentàgon ha reconegut l’existència d’un misteriós programa per investigar les observacions d’objectes voladors no identificats (OVNI).

El departament de Defensa dels Estats Units assegura que el programa es va aturar el 2012, però el New York Times afirma que les investigacions sobre incidents relacionats amb OVNI continuen.

El batejat com a Programa d’Identificació d’Amenaces Aeroespacials Avancades va documentar entre 2007 i 2012 estranys objectes voladors, que es movien a gran velocitat sense propulsió visible o que mantenien una posició estacionària sense mitjans aparents de suspensió, segons el New York Times.

Un dels vídeos obtinguts pel diari, i que us oferim a la videoteca d’aquest dilluns, mostra dos avions de combat nord-americans que persegueixen un objecte ovalat de la mida d’un avió a la costa de Califòrnia el 2004.

El Pentàgon sosté en un comunicat que el programa va finalitzar el 2012. “Es va determinar que hi havia altres prioritats que es mereixien finançament i que era d’interès per al departament fer un canvi”, afirma el departament.

El programa, amb un pressupost de 22 milions de dòlars i conegut només per un nombre reduït d’oficials, va ser engegat per l’exsenador demòcrata de Nevada Harry Reid, que aleshores liderava la majoria al Senat, i qui estava especialment interessat en fenòmens inexplicables.

La major part dels diners del programa van anar a una companyia d’investigació aeroespacial dirigida per Robert Bigelow, un empresari multimilionari i amic de tota la vida de Harry Reid, segons el New York Times.

“No tenim les respostes, però tenim moltes evidència per justificar la necessitat de fer preguntes”, ha defensat Reid al seu compte de Twitter després de la publicació dissabte de la investigació del rotatiu novaiorquès. “És una qüestió científica i de seguretat nacional. Si els Estatus Units no s’encarrega de respondre aquestes preguntes, altres ho faran”, alerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses