Educació

ensenyament

medi ambient

L’escola de Camprodon aposta per la natura

La Doctor Robert participa en un projecte europeu de foment de l’aprenentatge en l’entorn

L’escola Doctor Robert de Camprodon i el Centre d’Educació Ambiental Alt Ter participen en un projecte europeu per fomentar l’aprenentatge dels alumnes en entorns naturals. L’objectiu de la iniciativa (Erasmus + especialitzat en aquesta qüestió) és mirar que els mestres introdueixin pràctiques innovadores en aquesta direcció, amb la col·laboració de gestors d’espais naturals protegits. El projecte el coordina la UdG i, a més del centre d’ensenyament de la vall de Camprodon, hi prenen part escoles i centres de natura de França, Finlàndia i Eslovènia, així com una universitat britànica (de Plymouth).

Fa pocs dies va tenir lloc una primera trobada preparatòria a Camprodon i Sant Joan de les Abadesses. Durant els 30 mesos que dura el projecte, es faran jornades a tots els municipis implicats. La darrera tornarà a tenir Camprodon d’amfitriona, el març del 2020. Es tracta –descriuen els promotors de la iniciativa– de “crear un marc comú de referència i intercanviar metodologies que expliquin els diferents espais protegits”. De fet, l’escola Doctor Robert, amb 230 alumnes, ja fa anys que treballa en aquesta temàtica. La directora, Mireia Vilalta, remarca que el fet de participar en un projecte internacional d’aquestes característiques els permetrà d’intercanviar experiències. En un sentit similar s’ha manifestat la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Núria Mas, que hi ha afegit: “Per a Camprodon i per a l’escola és un privilegi formar part del projecte.”

LA XIFRA

30
mesos
dura el projecte, en el qual hi ha implicades escoles i institucions de cinc països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia