Societat

Societat

Dia de la dona

Lleida viu la manifestació feminista més multitudinària

Milers de persones es mobilitzen pels carrers de la ciutat en defensa de la igualtat i contra la violència masclista

La gran assistència obliga a modificar el recorregut previst

Milers de persones (3.000 segons la Guàrdia Urbana; 8.000 segons l’organització) s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Lleida en defensa de la igualtat de gènere i contra la violència masclista. Ha estat la mobilització feminista més multitudinària de la història de la capital del Segrià.

Les dones han estat les protagonistes de l’acció de protesta, moltes amb peces de roba de color lila. També han estat molts els homes que s’han sumat a les reivindicacions del col·lectiu.

La manifestació, convocada per la Marea Lila i a la qual s’han sumat diversos sindicats, entre els quals els majoritaris CCOO i UGT, ha estat l’acte central de la jornada de vaga feminista d’aquest 8 de març a la ciutat. Ha arrencat a les sis de la tarda a la plaça Ricard Viñes. La gran afluència de participants ha obligat a modificar el recorregut i, en lloc de passar per l’Eix Comercial, la marxa ha transcorregut per l’avinguda de Blondel.

Durant la manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema Ens volem rebels, lliures i combatives, s’han sentit proclames com ara “sense les dones no hi ha revolució”, “els carrers seran de les dones”, “si ens toquen a una, ens toquen a totes”, “vaga, vaga, vaga feminista” o “dona cuidadora, també treballadora”, entre moltes altres.

Després de sortir de Ricard Viñes ha continuat per la rambla d’Aragó, avinguda Catalunya, Blondel i ha finalitzat en una plaça Sant Joan plena de gom a gom.

Allà s’han dut a terme diferents actuacions musicals, de castellers i diversos parlaments. S’ha llegit un manifest unitari que reivindica el paper de la dona en totes esferes de la societat i reclama mesures “reals” que afavoreixin a la igualtat entre homes i dones, no només en l’àmbit laboral, així com per combatre la violència masclista, entre moltes altres demandes.

Durant la jornada de vaga, des de la Marea Lila s’han organitzat piquets informatius en diferents punts de la capital del Segrià i un dinar popular. Així mateix, des del migdia la plaça Sant Joan de Lleida ha acollit nombroses activitats i tallers organitzats per entitats i associacions que s’ha allargat tot el dia. Per la seva banda, CCOO i la UGT han dut a terme a les 13 hores una concentració a la plaça Paeria. Aquests dos sindicats, així com altres i plataformes han organitzat durant tot el dia a Lleida diferents concentracions i accions reivindicatives amb motiu de la jornada de vaga feminista, davant de centres sanitaris, residències geriàtriques, de la presó o d’empreses, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR