Societat

Banyoles s’apunta a la celebració del Dia Mundial de Teixir en Públic

Les Guerrilleres del Ganxet organitzen per segon any consecutiu la trobada, en la qual esperen reunir a la plaça Major aficionades d’arreu del país

El dia 9 del mes que ve, les aficionades (la immensa majoria són dones) a elaborar peces de ganxet estan convocades a la plaça Major de Banyoles per elaborar un treball en grup, amb motiu del Dia Mundial de Teixir en Públic. La trobada és una iniciativa de les Guerrilleres del Ganxet, un col·lectiu del Pla de l’Estany molt popular arran de les seves instal·lacions de ganxet –sovint, de caràcter reivindicatiu– en espais públics. L’any passat ja van organitzar la trobada, que va tenir una participació –modesta– de gent provinent de diferents punts del país. En aquesta segona edició compten tenir més teixidores a la plaça. El fruit d’aquella primera versió banyolina del Dia Mundial de Teixir en Públic van ser unes garlandes de llana que van adornar durant uns dies uns arbres de la vora de l’estany. “No podem dir encara el disseny que farem aquest cop, però preveiem que serà de més envergadura”, explica la guerrillera Marta Padrés.

A Girona

Precisament aquest col·lectiu és l’autor d’un dels muntatges més espectaculars de la present edició de Temps de Flors. Han confeccionat la vela de llana de 15 metres de llargada que està penjada al carrer Ferran el Catòlic. Està composta per 62 flors tèxtils, repartides en tres grans peces de tons taronja, verd i blau, respectivament. Completen el muntatge uns pèndols, que recorden unes llàgrimes. La llana utilitzada ha estat facilitada per Katia Llanes.

Banyoles

Després de la cita gironina intervindran en l’Exposició de Flors de Banyoles, a finals d’aquest mes. El projecte que estan preparant es titula Camins de flors, en què instal·laran centenars de peces de llana a la plaça Major. Si bé la idea és de les Guerrilleres, la confecció de les flors va a càrrec principalment de 25 dones de la comarca que hi estan col·laborant.

Campionat de rem

A mitjan juny, amb motiu del campionat estatal de rem que es disputarà a l’estany, faran un muntatge tèxtil a la plaça dels Països Catalans, que tindrà de suport un bot.

LA DATA

09-06-18
és el Dia Mundial de Teixir en Públic, que se celebrarà per segon any consecutiu a Banyoles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA