Societat

Sant Feliu reivindica els drets del col·lectiu LGTBI als instituts i als carrers

El consistori posa tres bancs pintats amb els colors de la bandera irisada visibles tot l’any

A l’institut Sant Elm sensibilitzen els alumnes sobre el tracte igualitari a l’aula

La commemoració del dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia, ahir, es va fer visible en nombroses poblacions, amb banderes irisades i activitats en institucions i espais públics. Però a Sant Feliu de Guíxols, on d’altra banda l’ensenya ja oneja de manera habitual en un dels mastelers del passeig del Mar, aposten per accions de llarga durada, “perquè són valors a reivindicar aquest dia i els 364 restants de l’any”, destacava la regidora d’Igualtat, Laura Serrano.

L’edil va començar la jornada amb la instal·lació del primer dels tres bancs que el consistori va estrenar ahir amb els barrots de fusta tintats amb els colors irisats. Al passeig del Mar, i amb la presència de l’alcalde, Carles Motas, van estrenar el més visible. I els altres dos es van situar, un, a la part mitjana de la ronda de Ponent i, l’altre, davant l’institut Sant Feliu, al carrer Canigó del barri de Vilartagues.

La iniciativa l’ha inspirat el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD). Però, a més de visibilitzar la problemàtica, que cada cop arrossega més veïns del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) a denunciar agressions i discriminacions, també van començar a treballar sobre el terreny per erradicar-les.

Feina a les aules

En aquest sentit, a l’altre institut de la població, el Sant Elm, van presentar el projecte de coeducació especialitzat en diversitat sexual, amb suport de l’associació de lluita contra la sida ACAS. Alumnes de 4t d’ESO van dedicar el matí a aprendre a conviure amb companys i companyes amb orientacions sexuals diverses, en un dels àmbits on tant Serrano com els responsables de la iniciativa coincidien a dir que afloren més actituds de rebuig i incomprensió, que poden derivar en bullying, quan en l’adolescència es defineixen preferències sexuals. La sensibilització va incloure activitats en grup (diàlegs teatralitzats i xerrades) i els alumnes van pintar pancartes i una escala de colors irisats.

El Sant Elm torna a implicar famílies per millorar el centre

A l’institut Sant Elm, a banda de l’escala, que van repintar ahir en to de reivindicació amb els colors de l’arc de Sant Martí, diumenge repetiran per tercer any una altra iniciativa de bricolatge que en aquest cas fa possible el voluntariat de les famílies. Té a veure amb una altra reclamació, però aquest cop per l’envelliment de l’edifici pel pas de les dècades i l’absència d’inversions per a la seva millora, ja que està previst substituir-lo per un nou edifici més cèntric que les retallades pressupostàries a la Generalitat arran de la crisi mantenen encara sense data.

El 2016, l’AMPA del centre va recórrer per primer cop a la mà d’obra de pares, mares i el mateix alumnat, per repintar parets i polir portes; l’any passat va ser el torn de la biblioteca i aquest diumenge, segons avança el president de l’AMPA, Xavier de Blas, faran un rentat de cara al vestíbul de l’institut. La jornada abastarà de 9 a 14 h i acabarà amb un pica-pica i una arrossada popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa