Salut

municipal

sanitat

Nou servei a Calella per ajudar pacients que tornen a casa

L'Ajuntament i l'hospital fan una prova pilot d'atenció domiciliària per a persones que no tenen prou funcionalitat quan reben l'alta sanitària

L'equip de treball social del centre s'encarregarà de valorar cada cas

L'Ajuntament de Calella, amb el suport de l'hospital Sant Jaume, ha posat en marxa el programa d'atenció a domicili en el moment de l'alta hospitalària (Padah). Es tracta d'una prova pilot a l'Alt Maresme adreçada a aquells ciutadans que, un cop surten de l'hospital, no tenen autonomia suficient per fer les tasques bàsiques de la vida diària, amb l'objectiu que puguin rebre un ajut puntual a càrrec d'un professional. La regidora de Política Social, Margarita Valls (CDC), avança que l'experiència, que ha començat aquest mes i que s'allargarà fins al desembre, ha sorgit del mateix centre hospitalari arran de la demanda generada. “Parlem d'un servei d'atenció gratuït que destaca per la seva agilitat i immediatesa i que garanteix que el pacient que no es pot valer per si mateix no vegi alterat el seu dia a dia normal a casa”, especifica, i hi afegeix que “l'ajuda està pensada per no anar més enllà de 45 dies”. Un cop exhaurit el termini, si la persona beneficiària encara necessita suport a domicili, serà derivada als canals habituals de Serveis Socials perquè se'n facin càrrec. De moment, des del consistori es destinarà una treballadora familiar que s'encarregarà de gestionar les diverses tasques com ara els serveis d'atenció personal (higiene, alimentació, supervisió en la medicació...), els serveis d'acompanyament al domicili, les gestions fora del domicili, la instrucció en tècniques i el suport en les mancances d'autonomia física. Valls recorda que al desembre es farà una valoració de l'experiència i es decidirà si s'hi dóna continuïtat. L'import de l'actuació, que paga el consistori, és de 7.800 euros.

Per la seva banda, la cap d'atenció domiciliària de la Corporació de Salut
del Maresme i la Selva (CSMS), Mercè Díaz, explica que seran els Serveis Socials del mateix centre sanitari els que avaluaran cada cas i hi donaran sortida per assegurar que s'ofereix “la millor resposta”. “El principal col·lectiu al qual va adreçat són els pacients grans que viuen sols, però el servei també beneficiarà tot tipus de persones”, comenta.

Díaz assenyala que la proposta s'ha fet arribar a les diverses poblacions que tenen com a referència l'hospital de Calella i confia que la resposta del municipi es faci extensiva a d'altres. “L'atenció sanitària d'aquests pacients està garantida, però també s'ha de donar resposta a les necessitats generades per la seva situació i que no poden resoldre ells mateixos”, reflexiona.

LA FRASE

Parlem d'un servei gratuït i immediat perquè el pacient no vegi alterada la seva vida a casa
Margarita Valls (CDC)
regidora de política social de l'ajuntament de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona