Salut

Convenis per promoure la salut pública

En menys de tres anys s'han signat un total de 207 acords amb els ens locals

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspact) ha signat en menys de tres anys un total de 719 convenis de col·laboració i cooperació amb els ens locals de Catalunya per proveir de serveis de salut pública. D'aquests 719 convenis, una tercera part (207, en concret) s'han signat amb ens locals (208) de la regió sanitària de Girona. En l'àmbit de tot Catalunya, a la regió sanitària de Girona és on s'han signat més convenis d'aquest tipus.

En aquests convenis s'inclouen, d'acord amb les necessitats de cada municipi, encàrrecs de prestació de serveis de protecció i col·laboració en programes i actuacions de promoció de la salut. Un 79% dels convenis incorporen col·laboracions amb serveis dirigits per fomentar la salut de la població. Recullen accions d'educació sanitària; actuacions concretes en promoció de l'activitat física i de l'alimentació saludable i sostenible; prevenció de drogodependències i del consum de tabac, i salut bucodental, entre d'altres. També s'hi incorpora el suport i la participació en xarxes d'agents comunitaris i ajut en el disseny de plans locals de salut. Els acords amb els ens locals contribueixen a articular l'estratègia de salut pública en totes les polítiques des del punt de vista territorial.

Els acords s'han signat des de l'entrada en vigor, el 2013, del segon conveni marc en salut pública. Aquest pacte es va signat entre l'Aspact, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia