Salut

Salut

La nova UCI pediàtrica del Joan XXIII, al febrer

L'hospital Joan XXIII tindrà al febrer la reivindicada nova UCI pediàtrica i neonatal, un servei avançat que es va suprimir fa quinze anys i que va fer que els pacients infantils greus s'haguessin de derivar a centres de l'àrea de Barcelona. Segons l'Institut Català de la Salut, el 16 de setembre passat es va publicar a la plataforma de contractació pública de la Generalitat el concurs de reforma de les instal·lacions de la nova UCI mixta pediàtrica i neonatal del Joan XXIII, amb una inversió de 706.781 euros. Es preveu finalitzar l'adjudicació i iniciar les obres durant el mes de novembre. Amb un termini d'execució de tres mesos, la previsió és que el nou servei pugui entrar en funcionament al febrer. L'equipament de la nova UCI pediàtrica tindrà un pressupost d'uns 710.000 euros. Amb això, el cost total de les noves instal·lacions serà d'1,4 milions d'euros, aproximadament.

L'UCI serà mixta, de manera que en un mateix espai hi haurà la unitat de curses neonatals i infantils. La reobertura d'aquest servei és una reivindicació històrica al territori des que es va tancar, l'any 2001. La previsió inicial, segons van avançar fa uns mesos els responsables de Salut, és que el servei disposi de sis llits, ampliables a vuit en determinades ocasions. Això permetria estalviar uns 800 trasllats a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.