Salut

salut

Congrés

Les Jornades TIC Salut i Social creen un ‘hub' tecnològic a Vic

Avui s'acaba un congrés amb 450 persones inscrites i la presentació de 168 projectes d'R+D+I

La tecnologia també ha de servir, recorden els experts, per crear “societats més justes i solidàries”

“La tecnologia ha entrat a la nostra vida quotidiana i n'ha millorat molts aspectes, però tenim un gran repte pendent: que serveixi per superar la bretxa de la desigualtat.” La utilitat social que han de tenir
les noves tecnologies per crear “societats més justes i solidàries” és un dels aspectes que avui abordarà Jordi Tolrà, fundador d'mSocial.cat i participant en una ponència
(9 h) sobre economia col·laborativa en les Jornades TIC Salut i Social de Vic. En aquesta sisena edició, s'hi han inscrit finalment 450 persones. “Formem un hub vigatà a l'euroregió Pirineus Mediterrània, on els àmbits de salut i social compartim, intercanviem i actuem junts amb les noves tecnologies”, va destacar ahir Marina Geli, directora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC.

Una de les novetats d'aquest any és, precisament, la integració del sector social al congrés, per treballar conjuntament amb salut reptes com l'envelliment, la pobresa i la desigualtat. “Les TIC fins ara eren un instrument, però també poden ser la solució”, va assenyalar Geli després que Tolrà demanés a les empreses tecnològiques que “identifiquin l'oportunitat que dóna el camp social com a camp a desenvolupar”, perquè el tercer sector “també ha de fer el pas, el salt al segle XXI”. Des d'un punt de vista més sanitari, el neuròleg afectat d'encefalitis autoimmunitària Domingo Escudero, que ahir va participar en un dels primers diàlegs de les jornades, va exposar el seu cas i les possibilitats d'accés a la informació que ofereix la interconnexió entre pacients i amb professionals mèdics.

En la presentació de les jornades que es va fer als mitjans de comunicació, Francesc Garcia Cuyàs, director de la Fundació TIC Salut, va preveure un model d'interacció diferent entre ciutadà i professional, “amb un canvi de rol i introduint més apoderament”, i va donar algunes dades d'aquest congrés, que avui a les 13.45 h clausurarà el conseller de Salut, Antoni Comín. En total, s'hi han presentat 168 projectes (el doble que l'any passat), que van des d'entorns 3D fins a “temes purs d'innovació com ara els smart watch”; s'hauran exposat 20 comunicacions, i hi hauran participat 80 demostracions, entre d'altres. Com a novetat, estudiants de secundària i de cicles formatius avui participen en un taller sobre ginys digitals.

LA FRASE

Tenim un gran repte pendent: la tecnologia ha de servir per superar la bretxa de la desigualtat
Jordi Tolrà
fundador d'msocial.cat I impulsor de TIC aL SECTOR SOCIAL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva