Salut

sanitat

protesta

Manifestació en defensa de la sanitat pública

Les accions que duu a terme de fa mesos el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona tindran el seu colofó dissabte, amb una manifestació que ha convocat amb el lema Fora privada de la pública i amb la qual reclamarà “una sanitat de titularitat i gestió pública i universal”, segons van informar ahir Laia Estrada i Agustí Aragonès, membres del col·lectiu, a les portes de l'hospital Joan XXIII, on recollien signatures en favor d'una sanitat “100% pública”. La manifestació tindrà lloc a les sis de la tarda a la plaça Imperial Tàrraco. Els convocants critiquen que el govern “no retiri la instrucció que regula l'activitat privada dins dels centres públics”, un fet que, segons ells, “empitjora l'assistència sanitària i representa un greuge per als usuaris i per als professionals perquè augmentarà les llistes d'espera, se sobrecarregaran als professionals i continuarà facilitant que la sanitat privada pugui continuar enriquint-se, amb recursos públics”, segons Estrada.

El grup de treball també reivindica el Joan XXIII “com l'hospital de referència de la demarcació” i, pel que fa al recent anunci de la construcció d'un nou hospital a la ciutat, reclamen que es doti de personal suficient. “Les ràtios actuals del Joan XXIII no són les adequades, sobretot a les nits i els caps de setmana”, segons Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia