Salut

Mig miler de clams per una sanitat pública a Tarragona

La manifestació d'ahir a la tarda reclamava, entre d'altres coses, un model com el del País Basc que separi la sanitat pública de la privada

Prop de cinc-centes persones es van manifestar ahir a Tarragona per reclamar una sanitat pública i de qualitat. En el recorregut, iniciat a la plaça Imperial Tàrraco i finalitzat a la plaça de la Font amb la lectura d'un manifest, hi van participar persones de Tarragona i dels barris del voltant i també va ser-hi present gent vinguda amb dos autocars de Barcelona, un de Lleida, activistes en defensa de l'hospital de Viladecans i de Bellvitge i un minibús de Tortosa.

Eslògans com “privatitzar la sanitat és assassinar”, “fora la màfia de la sanitat” o “si ens roben la sanitat ens retallen la vida” van ser alguns dels que es podien llegir en les diferents pancartes d'una manifestació convocada pel Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública amb el lema “Fora privada de la pública”. La mobilització volia reivindicar la necessitat d'un model com el basc en què tant el tipus privat com el públic estiguin ben diferenciats.

“Volem que l'alcalde es defineixi i digui quin tipus d'hospital vol”, reivindicava ahir el portaveu, Agustí Aragonès. Respecte a les últimes declaracions del conseller de Salut, Antoni Comín, la membre del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, Laia Estrada, destacava que tot i ser una bona notícia l'ampliació de l'hospital Joan XXIII, “és necessari retirar la instrucció 5/2015 que permetria fer activitat privada dins la sanitat pública i això podria passar en el nou hospital”. En aquesta línia Estrada deia que “faltaria saber si aquest nou hospital farà activitat privada i si s'ampliarà el personal”.

Per la seva part, la diputada de la CUP Eulàlia Roman va destacar la llarga feina realitzada per defensar la sanitat pública i “la desigualtat d'accés a la sanitat, que provoca engreixar encara més les llistes d'espera”.

LA XIFRA

500
persones
ahir es van manifestar pels carrers de Tarragona en defensa de la sanitat pública

LA FRASE

Si el Joan XXIII s'amplia caldrà saber si s'hi farà activitat privada i si s'ampliarà el personal
Laia Estrada
Grup de treball en Defensa de la sanitat pública


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia