Salut

El govern farà un pàrquing al talús de l'hospital de Tortosa

El pressupost de la Generalitat del 2017 inclou una partida de 300.000 euros per a les obres de contenció del mur

El centre sanitari quedarà connectat al nucli urbà amb un ascensor

Tortosa tindrà un hospital més urbà tot i mantenir el centre hospitalari de referència a les Terres de l'Ebre en un turó. Aquest és el plantejament del govern, que té pràcticament enllestit el pla de mobilitat de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa i que ja l'ha presentat als membres del consell territorial de Salut. Així, per tal de resoldre els problemes d'accés a l'hospital de Tortosa, on falten places d'aparcament, la Generalitat projecta la construcció d'un pàrquing al talús que separa el centre del nucli urbà. I a la part superior d'aquest pàrquing es construiran un parell de pisos més on es traslladaran les consultes externes de l'hospital, de tal manera que es podrà ampliar el centre.

El projecte s'executarà per fases i, de moment, el pressupost de la Generalitat del 2017 inclou una partida de 300.000 euros per a les obres de contenció del talús que hi ha entre l'hospital i l'eixample. És una actuació necessària perquè hi ha risc de despreniment de terres, però que s'aprofitarà per iniciar les obres de construcció del futur aparcament que connectarà el Verge de la Cinta i el nucli urbà amb un ascensor i unes escales mecàniques. Una actuació que tindrà un cost d'uns 25 milions.

Amb tot, el Departament de Salut té diferents projectes sobre la taula i no serà fins d'aquí unes setmanes quan presentarà el definitiu. Un projecte amb què ja ha frenat la mobilització de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i el sindicat Catac, que van recollir milers de firmes per demanar que es resolgués el problema de mobilitat de l'hospital. “Estem satisfets amb la solució que es planteja”, ha dit el president de l'entitat veïnal, Josep Baubí.

LA XIFRA

6.600
firmes
van recollir el sindicat Catac i la Federació d'Associacions de Veïns per reclamar un aparcament.

Més pressupost per a la regió sanitària

El pressupost de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre creixerà el 2017 un 4,61%, després d'anys de retallades, i serà de 105 milions d'euros. “Valorem positivament l'increment del pressupost, però a l'hospital Verge de la Cinta es perden especialistes i això s'ha d'evitar”, ha manifestat el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, que també forma part del Consell Nacional de Salut, on traslladarà les queixes dels usuaris ebrencs al conseller de Salut, Toni Comín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA