Salut

JOAQUÍN SERENA

UNITAT D'ICTUS DEL TRUETA

“Volem tractar tots els pacients”

En aquests moments, hi ha una cinquantena de pacients de la regió que han de ser traslladats a Barcelona per al seu tractament.
Són pacients que requereixen un tractament intravascular que al Trueta encara no tenim implantat, però esperem que aquesta situació canviï, que en un parell d'anys es pugui posar en marxa al Trueta i que tots els pacients de la regió sanitària puguin ser tractats aquí.
Què s'està fent perquè això sigui una realitat?
En aquests moments ja hi ha una professional formant-se a l'hospital de Can Ruti. I crec que la incorporació dels nous helicòpters que podran volar de nit també tenen a veure en l'assoliment d'aquest objectiu.
Un altre dels objectius és aconseguir reduir el temps d'inici de tractament.
Sí. Ara estem en 38 minuts i hem creat un grup de treball per intentar baixar-lo de cara a l'any vinent a 35. Som molt ambiciosos en aquest tema a Catalunya. Ha de tenir en compte que els estàndards internacionals parlen de 60 minuts!
La regió de Girona va ser pionera en la posada en marxa del codi ictus. De què pot presumir actualment la unitat que dirigeix?
En l'àmbit de Catalunya, fem el mateix nombre de tractaments endovenosos que l'hospital de Bellvitge; ho apliquem en un de cada tres pacients. I és que si bé els trombolítics es poden administrar als pacients que arriben al centre entre les 4,5 hores següents a l'inici dels símptomes de l'ictus, aquí tractem els afectats de fins a les 9 hores amb l'ajuda de tècniques de ressonància magnètica.
En l'àmbit de població, en què cal insistir?
En la importància de mobilitzar-se en els primers símptomes d'ictus, ja que el pas del temps és d'una importància vital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia