Salut

Municipal

El Vendrell tindrà un nou CAP al Botafoc

Costarà tres milions d'euros i estarà acabat d'aquí a divuit mesos

El nou centre d'atenció primària (CAP) de la zona del Botafoc, al Vendrell, serà una realitat al llarg del 2018, si es compleixen els terminis previstos inicialment. Les obres començaran a final de gener i costaran uns tres milions d'euros, tal com van anunciar en la presentació del projecte, l'alcalde, el regidor de Salut i el gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

El nou CAP es construirà al solar que queda per sobre de l'escola Teresina Martorell, i els serveis es repartiran en un edifici de dues plantes.

La planta superior, de 1.279,35 m², serà el centre d'atenció primària pròpiament i constarà de 18 consultes, tres boxs d'extraccions i una aula d'educació sanitària.

A la planta inferior hi haurà un centre d'hemodiàlisi, amb una superfície de 744,25 m², que podrà donar atenció a 80 pacients. Actualment, a la zona, unes 50 persones es desplacen a Tarragona per poder accedir a aquest servei. El gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà, va explicar en la presentació del projecte, que fa molts anys que es parla de posar una unitat d'hemodiàlisi al Vendrell per evitar els desplaçaments d'aquestes persones, però és ara quan es compleixen els condicionants per tenir-ne una que pot atendre un important volum de pacients. Segons ell, amb aquest nou equipament de salut es donarà resposta a dues necessitats importants: descongestionar el CAP actual, sobre el qual ara es podran repensar algunes de les seves funcionalitats i oferir el servei d'hemodiàlisi.

El regidor de Salut del Vendrell, Ferran Trillas, que en una reunió prèvia a la presentació pública del projecte havia convocat els membres de la comissió de Salut per donar-los a conèixer el projecte de construcció del CAP del Botafoc, va agrair a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla que hagi prioritzat aquesta obra.

Tanmateix, l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va destacar el fet que la capital del Baix Penedès estigui inclosa dins la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, ja que, gràcies a aquest fet, “la ciutat podrà gaudir d'aquest nou equipament sanitari uns tres o quatre anys abans que si s'hagués hagut de fer directament a través dels pressupostos de la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES