Salut

Salut

Cinc dies de vaga al Consorci Sanitari de Terrassa per les retallades al pla d'empresa

Faran aturades de dues hores en tots els torns del 23 al 27 de gener

Els treballadors del Taulí de Sabadell reclamen a Comín solucions a urgències

Com ja havia alertat fa uns dies el comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), els treballadors van decidir, en les assemblees convocades el 9 de gener passat, convocar cinc dies de vaga, entre el 23 i el 27 de gener, per protestar contra el pla d'empresa elaborat conjuntament per la direcció i el Servei Català de la Salut (SCS) en què es preveuen més retallades laborals valorades en 700.000 euros, que surten de la reorganització dels horaris perquè es treballin més hores amb la mateixa remuneració i la pèrdua dels avantatges del pacte d'empresa signat el 2015. Aquestes se sumarien a les retallades “sistemàtiques” que els afecten des de l'inici de la crisi durant sis anys i que pugen gairebé a 43 milions.

El pla d'empresa es va aprovar el 29 de novembre i des d'aleshores es va obrir un període de negociacions amb els treballadors que ha quedat aturat. El president del comitè, Xavier Lleonart, en declaracions recollides per diverses agències, va assegurar: “No estem disposats a fer cap concessió més, no en tenim prou amb la paraula de Comín ni de Ballart, perquè han mentit descaradament, i la vaga és l'única manera de poder visualitzar que n'estem farts.” El representant dels treballadors també va denunciar falta de material nou al centre, l'antiguitat d'algunes sales i el col·lapse a les urgències, i va demanar a la direcció que aboni els impagaments als treballadors d'entre 4 i 5 milions durant el temps de crisi.

El comitè demana que es refaci el pla d'empresa elaborat per eixugar el deute de més de 35 milions amb “garanties jurídiques” i que es posi per escrit que les retallades no recauran en la plantilla. Lleonart denunciava que els 700.000 euros de rebaixes previstes implicaven que els empleats treballessin més pel mateix preu quan la xifra significa menys del 0,05% del pressupost anual de 150 milions que té el centre.

La vaga, si no hi ha canvis en les negociacions, afectarà tots els centres del CST, que té 2.500 treballadors: l'hospital de Terrassa, set CAP, 2 centres de salut mental i el CAR de Sant Cugat. El comitè demana comprensió a la ciutadania perquè la protesta consistirà en aturades de dues hores en tots els torns i afectarà les visites concertades, però no les urgències.

Urgències del Taulí

El comitè d'empresa de l'hospital Parc Taulí de Sabadell també va convidar públicament el conseller de Salut, Antoni Comín, a visitar “sense previ avís” les urgències per veure de primera mà “les lamentables” condicions en què són atesos els pacients i en què treballen els professionals. Ho van fer a través d'una carta, també adreçada al director del SCS, David Elvira, i als grups parlamentaris, amb la qual reclamen que s'apliquin mesures urgents per resoldre la situació de “col·lapse generalitzat” que, segons el comitè, afecta tant el Taulí com tots els serveis d'atenció urgent del país. El comitè alerta que “està en risc la seguretat dels pacients” a causa de “la insuportable pressió assistencial” i “la mala gestió dels recursos”. I hi afegeix que aquest fet posa en qüestió “l'excel·lent qualitat assistencial” que donen els professionals.

La demanda arriba dies després que la direcció reconegués que, al marge de l'epidèmia de grip, existia “una gran pressió” a les urgències que els obligava a obrir 47 llits i doblar les derivacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona