Vilassar de Dalt es queda sense pediatra en ple brot escolar de grip A

L'ICS afirma que la setmana vinent es restablirà el servei amb un nou metge

Tant els veïns del municipi com el propi consistori a través de la regidora de Sanitat, Anna Marín (GEVD), ja han demanat a la direcció del centre que es resolgui la situació. Actualment, la mancança assistencial s'ha cobert amb els metges de família del centre, que han hagut d'ampliar la seva jornada laboral.

Marín va explicar ahir que des de principis d'octubre es coneixia la notícia de la marxa de la pediatra, que estava complint una reducció de jornada per maternitat. La consulta de pediatria a Vilassar de Dalt no és diària i, per això, ara que la doctora recupera la seva jornada habitual canvia de centre. La situació preocupa especialment els veïns perquè coincideix amb les setmanes que l'epidèmia de grip A s'està disparant en el conjunt del país i, de manera especial, en aquest municipi maresmenc. I és que, segons van explicar ahir fonts municipals, de les dues escoles públiques que hi ha al municipi, una té un 22% de l'alumnat a casa amb grip mentre que l'altra s'ha estabilitzat en l'11%, tot i que la setmana anterior havia presentat xifres més elevades. Aquestes fonts, però, no van voler concretar quin dels dos centres escolars públics, el col·legi de primària o l'institut, és el que presenta una situació més preocupant pel que fa a l'afectació de l'epidèmia.

Nou metge dilluns vinent

Des de l'Institut Català de la Salut (ICS), ens públic que gestiona el CAP de Vilassar de Dalt, han justificat aquesta situació per la dificultat de trobar pediatres disponibles. Tot i això, fonts de la direcció del servei d'atenció primària de Mataró-Maresme de l'ICS apunten que la cobertura d'aquesta plaça és una «prioritat absoluta». Segons aquestes mateixes fonts, «la setmana que ve s'incorporarà un pediatre per poder reprendre el mateix servei que es tenia fins ara a Vilassar de Dalt».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS