Salut

Salut

“El sector de les ambulàncies s'ha pacificat”

El director del Catsalut, David Elvira, va signar ahir un acord amb els metges

El director del Servei Català de la Salut (Catsalut), David Elvira, va manifestar ahir a Girona que, després del compromís que va prendre el Departament de Salut amb relació als problemes que van sorgir arran de la implantació del nou model de transport sanitari a la demarcació ara fa un any, “s'ha fet un diagnòstic de la situació i s'han fet ajustaments en alguns territoris [...]”. “Hem aconseguit els objectius, és un sector més pacificat, tenim un nou lideratge i volem impulsar una xarxa d'atenció a la urgència i emergència que doni resposta a les necessitats dels ciutadans”, va declarar. Elvira va fer aquestes manifestacions després de la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Josep Vilaplana, per promoure la formació contínua dels facultatius. El director del Catsalut va destacar que el conveni “té la vocació de formar en emergències mèdiques tots els professionals del sistema; no únicament els que s'encarreguen del transport sanitari urgent, sinó també els que treballen en els àmbits de l'atenció primària, hospitalària i sociosanitària”, i hi va afegir: “Tots formen part de la solució a l'atenció urgent, emergent i continuada. El model no és una illa del SEM; és responsabilitat de tot el sistema.” El president del COMG, Josep Vilaplana, va remarcar l'adaptació de la formació a la realitat comarcal.

El jutjat rebutja les mesures cautelars

El jutjat social número 2 de Girona ha desestimat les mesures cautelars que el gabinet Abelenda Advocats de Girona va sol·licitar per a 54 treballadors de les ambulàncies que han demandant Transport Sanitari de Catalunya. Amb aquesta petició, es pretenia que els demandants recuperessin les condicions laborals prèvies a les baixades de categories professionals que, segons l'advocat Lluís Abelenda, s'haurien dut a terme sota coaccions. El jutjat argumenta que les mesures cautelars afectarien l'organització de tota la plantilla (500 treballadors) i la prestació del servei. Abelenda ha anunciat que recorrerà contra la sentència adduint que no es basa en fets provats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona