Salut

sanitat

infraestructures

Adjudicades les obres de la futura UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt

Els treballs per construir la nova unitat, que permetrà descongestionar l'UCI de l'hospital Josep Trueta, costaran dos milions i començaran abans de l'estiu

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) va aprovar ahir l'adjudicació de les obres de construcció de la unitat de cures intensives per a pacients semicrítics de l'hospital Santa Caterina de Salt a l'UTE formada per Dominion Industry & Infraestructures i Serveis Obres i Manteniment SL per valor de 2.093.154, 64 euros (IVA inclòs). A la inversió de l'obra, s'ha d'afegir el cost de l'equipament, calculat en gairebé un milió d'euros. Les obres començaran abans de l'estiu i es preveu que el nou equipaments estarà acabat el primer trimestre de l'any vinent.

La construcció d'aquesta unitat, que suposa una ampliació de l'hospital de Salt, permetrà descongestionar l'UCI de l'hospital Josep Trueta, que en aquests moments és l'única de la regió sanitària de Girona. Així, quan estigui en funcionament, els pacients crítics menys complexos ingressaran a la nova unitat, mentre que l'UCI del Trueta atendrà, com a centre de referència, els pacients crítics i més complexos, com ara els que es derivaran de l'ampliació de l'activitat de cirurgia cardíaca. Es calcula que pel nou servei passaran uns 300 pacients l'any, amb una estada mitjana de sis dies. La nova unitat es construirà al sud-est de l'hospital de Salt, annexa a l'actual àrea quirúrgica i a prop del servei d'urgències, de manera que el nou equipament quedarà plenament connectat a l'hospital. La unitat tindrà una superfície construïda total de 737,5 m² en planta baixa. La posada en marxa de la nova UCI, que estarà coordinada pel cap de servei de medicina intensiva del Trueta, el doctor Josep Maria Sirvent significarà incrementar la plantilla de professionals.

LES XIFRES

2
milions
d'euros és el preu pel qual s'ha adjudicat l'obra. L'equipament costarà un milió més d'euros.
300
pacients
atendrà la nova UCI per a semicrítics del Santa Caterina que es posarà en marxa l'any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.