Salut

entrevista a xavier trepat, Investigador de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya

Xavier Trepat: “Hem descobert que les cèl·lules sanes fan allò que el tumor no pot fer”

  • VÍDEO: entrevista trepat. illongueres

Un estudi fet per investigadors de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, impulsat per l'Obra Social La Caixa, troba un mecanisme físic per explicar la metàstasi. L'estudi va ser publicat dilluns a la prestigiosa revista Nature Cell Biology. El director de l'equip responsable de la investigació, Xavier Trepat, explica la importància d'aquest descobriment en una entrevista a L'illa de Robinson d'El Punt Avui Televisió que s'emetrà aquest vespre a les 21:15.

Per què són agressius uns tumors que en principi no haurien de ser-ho? Aquesta va ser la pregunta que es van fer per iniciar la investigació. “La resposta que hem trobat és que les cèl·lules sanes fan allò que el tumor no pot fer i aquest se n'aprofita” .

Trepat ha destacat el suport social que hi ha per la ciència però troba a faltar que la recerca formi més part del debat polític: “Cal convèncer els polítics que això és interessant; quan hi ha una campanya electoral no es parla de ciència i seria, fins i tot des del punt de vista polític, intel·ligent fer-ho perquè la gent ho valora” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia