Salut

Valls instal·larà parcs de salut a tots els barris

L'Ajuntament de Valls instal·larà durant els propers anys sis parcs urbans de salut en diverses zones amb l'objectiu de promoure l'esport entre els ciutadans. Aquests parcs estan especialment recomanats per a adults i també joves, a partir d'una alçada de 1,40m, independentment de les habilitats que té l'usuari i, per tant, adequats per a principiants i també per a persones que realitzen exercici físic habitualment.

Els parcs de salut estaran situats als barris del Fornàs, la Xamora, les Comarques, el Vilar i Sant Josep Obrer i també a la plaça del Quarter, al centre de la ciutat. Els dos primers, que s'instal·laran enguany mateix seran a Sant Josep Obrer, en concret a l'espai lliure situat al carrer Sor Filomena Ferrer, i al Fornàs, al carrer Francesc Gumà i Farran, a tocar de l'actual zona de jocs infantils.

Aquests equipaments tindran diversos aparells dissenyats per millorar i mantenir l'estat físic. Aquests parcs permeten exercitar, ja sigui de manera individual o acompanyada, qualitats físiques bàsiques com ara la força, la flexibilitat, la resistència, l'equilibri o la coordinació, components vitals de la condició física relacionats amb la salut i la qualitat de vida. Els parcs de salut estan concebuts com un espai públic que ajuda a mantenir-se en forma i a l'envelliment actiu, perquè promouen el suport social entre les persones, a través de les relacions socials que s'hi puguin establir, i faciliten l'autonomia personal en la vida diària, amb la realització d'exercici físic suau.

Per tot plegat, l'Ajuntament de Valls i el Patronat Municipal d'Esports ja fa dos anys que treballen en la instal·lació d'aquests parcs com un espai de trobada, per fer esport i salut. La inversió global, una vegada es completi la instal·lació d'aquests parcs de salut en els pròxims dos o tres anys, serà de 50.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA