Salut

sanitat

Nou servei per als familiars dels pacients del Trueta

Posen en marxa la sala d'espera virtual, per avisar per telèfon els familiars dels pacients quan falti poc perquè s'acabi una operació quirúrgica

Evitar que els familiars dels pacients ingressats per ser operats hagin d'esta esperant durant hores a la sala d'espera. Aquest és un dels objectius del nou circuit d'informació per als familiars dels pacients quirúrgics que s'ha posat en marxa aquest mes de març i que els permet més comoditat i autonomia.

Així, quan un pacient ingressa a l'hospital per a una cirurgia programada, al servei d'admissions se l'informa d'aquest nou protocol i es demana als seus familiars un número de telèfon mòbil per localitzar-los. “Així podran fer l'espera allà on els resulti més còmode”, afirma el coordinador de l'àrea quirúrgica, Nicolau Carrasco.

Els familiars, així, poden continuar esperant notícies del pacient a la sala d'espera, a l'habitació en els casos que ja estigui assignada, a la cafeteria o, fins i tot, fora del centre hospitalari amb la tranquil·litat de saber que els avisaran mitja hora abans que s'acabi la intervenció. Llavors rebran una trucada telefònica i se'ls demanarà que es dirigeixin a la sala d'espera física annexa a l'àrea quirúrgica, on en pocs minuts ja se'ls farà passar a la sala d'informació per rebre de primera mà dels facultatius –expliquen des del Trueta– i amb totes les garanties de confidencialitat la informació relativa a l'operació. En els casos en què s'ha pactat amb la família rebre la informació per via telefònica, es continuarà fent així, puntualitzen fonts del mateix Trueta.

Nou mil cirurgies

L'hospital Josep Trueta de Girona fa cada any unes nou mil cirurgies programades, i, a partir d'ara, s'informarà seguint aquest nou circuit quan ingressin al centre hospitalari. En dues setmanes d'implantació d'aquest nou servei, la valoració dels familiars dels pacients quirúrgics és molt positiva, segons afirmen des de l'hospital Josep Trueta.

LA XIFRA

9.000
cirurgies
programades es fan cada any a l'hospital de Girona Doctor Josep Trueta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia